Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 7 » Президент "Ниви" ВАДИМ КУДІЯРОВ: "ОБ'ЄДНАННЯ - ЄДИНИЙ ШЛЯХ ДО ВІДРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО ФУТБОЛУ"
12:12
Президент "Ниви" ВАДИМ КУДІЯРОВ: "ОБ'ЄДНАННЯ - ЄДИНИЙ ШЛЯХ ДО ВІДРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО ФУТБОЛУ"

Останніми новинами зі стану однієї з двох команд регіону, які подали заявки в ПФЛ на участь у Другій лізі, поділився президент футбольного клубу "Нива" - Вадим Кудіяров. 

- Сьогодні відбулось жеребкування Зимової першості з футболу. В ній беруть участь команди міста та області. Ниви – немає. Прокоментуйте відсутність команди у турнірі. 

- На сьогоднішній день нашому клубу не цікавий місцевий чемпіонат та різні невеликі регіональні змагання. Ми бажаємо акцентувати свою увагу на Всеукраїнських змаганнях. Ми подали заявку на атестацію в ПФЛ. В умовах є ряд критеріїв, одним з яких є участь у КФК. 

- Чим наразі займається команда? 

- Команда збереться після новорічних свят. Ми плануємо підсилитись новими гравцями, можливо і з інших областей, які мають більший досвід. Наш клуб має повагу до конкурентів по Чемпіонату області і переманювати гравців з інших команд ми не хочемо. Ми давно говорили про ідею об’єднання вінницьких функціонерів задля створення професійної команди, навколо якої ми змогли б об’єднати і бізнес, і владу, і вболівальників. 

- В яких турнірах очікувати «Ниву» весною? 

- Клуб звісно ж дограє друге коло Чемпіонату області. Окрім того в квітні місяці стартує Чемпіонат України серед аматорів в якому ми також приймемо участь. А далі, вже від позиції влади, від результату роботи яку ми проведемо, буде залежати чи зможемо ми виконати критерії ПФЛ для допуску в Другу лігу. 

- Одним з найголовніших критеріїв участі серед професіоналів є фінанси. В даному напрямі як почуває себе клуб? 

- У фінансовому плані нас підтримує міська та обласна влада. В бюджетах на 2016 розраховані кошти на ФК «Ниву». Окрім того є ряд підприємств, які наразі не хотілось би афішувати. Вони також погодились фінансово допомогти повернути великий футболу Вінниці. Також ми активно плануємо працювати з обласною владою у напрямку залучення нових інвесторів. У нашому регіоні є багато підприємств з великим фінансовим обігом, але їх треба зацікавити – а мотивувати їх зможе лише влада. Якщо розвивати проект лише своїми силами та ініціативами нічого великого з цього не вийде, цей проект просто перегорить, на тому ж рівні як і ФК «Вінниця» - на рівні аматорів. Але якщо ми всі об’єднаємося, зможемо залучити інвесторів, довести владі, що футбол це важливе соціальне явище – в нас все вийде. 

- Як на сьогоднішній день ви співпрацюєте з місцевими ДЮСШ? 

- На сьогодні ми співпрацюємо з двома школами – «Блохіна та Біланова» та «Прем’єр-Нивою». Наразі продумуємо систему стипендій, для того щоб мотивувати юних футболістів. Та й окрім розвитку юнацького футболу є багато напрацювань. Ми запрошуємо всіх зацікавлених людей, функціонерів, журналістів, бізнес об’єднатись для розвитку великого футболу.

 - На якому стадіоні Нива планує виступати надалі?

 - У нас є можливість виступати на стадіоні СК «Нива» з розвиненою інфраструктурою, на якому ми можемо тренуватися, який готовий до прийому гостей, вболівальників, тобто для Другої ліги в нас є сприятливі умови. Дуже шкода що Центральний міський стадіон наразі знаходиться у такому стані. Як депутат міської ради я вже підіймав питання про можливість створення інвестиційного проекту умовою якого була б реконструкція ЦМС. Є ще інший варіант відбудови стадіону – це його продаж приватній особі яка його відбудує. Іншого виходу немає. У бюджеті грошей на реставрацію такої споруди просто немає. Також ми вивчали досвід інших клубів які нещодавно відродились. Певні напрацювання спробуємо реалізувати і у себе. Є напрацювання як реалізувати клуб на принципах народної команди (наприклад Верес (Рівне)), але поки ми працюємо з розрахунком на підтримку влади. Головною нашою позицією є те, що необхідно об’єднатись. Я пропонував і Дмитру Руденку та й іншим футбольним функціонерам об’єднатися . Конкуренція на місцевому рівні нехай залишається, але головне це професійний клуб. Бренд «Нива» має багату історію та традиції, але нажаль на сьогоднішній день немає достатньої кількості людей яких би зацікавила ідея відродження ПФК, хоча в нашій команді є люди, які мали пряме відношення до футбольної команди майстрів, як у тренерському штаті так і організаційному. Я дякую усім цим людям, саме завдяки спільній роботі ми просуваємося вперед.

За інформацією: http://vinsport.info/

Переглядів: 286
2 Володимир  
0
ВВАЖАЮ, ЩО Є ДВА ВАРІАНТИ ПРАВИЛЬНОГО ВІДРОДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ФУТБОЛУ У ВІННИЦІ6
1. ДОМОВИТИСЬ З КЕРМАНИЧАМИ КИЇВСЬКОГО ДИНАМО ПРО СТВОРЕННЯ У ВІННИЦІ ФАРМ - КЛУБУ.
2. ВАРІАНТ, ВКАЗАННИЙ НА САЙТІ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ "НИВИ" ВІД 14.07.2015. ДИВІТЬСЯ:

Также представляем вашему вниманию комментарий патриарха винницкого футбола Михаила Петрова, данный Владимиру Ковылину для сайта vlasno.info, относительно возрождения большого футбола в Виннице:

- Що необхідно робити сьогодні, щоб відродити справжній професійний футбол у Вінниці?
— Відповім коротко за позиціями:
а) треба «танцювати» від наявності грошей для утримання команди у професійному футболі;
б) обєднати зусилля вінницьких клубів «Ниви» і «Вінниці», а також футбольних ДЮСШ;
в) треба, окрім адміністрації ФК, створити з порядних людей Наглядову Раду ФК;
г) адміністративно–господарча діяльність ФК має бути прозорою;
д) можливо, є сенс створити комерційну структуру при ФК, яка буде грошима допомагати ФК
е) необхідно терміново просувати у великий футбол вихованців наших ДЮСШ, як це, наприклад, робив знаний Румменіге у команді «Баварія» (Німеччина). І менше закордонних гравців!

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Вадим Кудіяров амбіційний та розумний молодий чоловік я гадаю у нього все вийде, а ми йому в цьому по мірі можливості допоможемо.Головний його козир полягає в тому, що в нього горять очі і є велике бажання відродити команду майстрів, яке підтверджується реальними кроками по залученню інвесторів та згуртування навколо даної амбітної ідеї влади та вболівальників. Це ще раз підтверджує, що біля керівництва держави та молоді мають бути молоді люди в яких можливо немає такого великого досвіду, але є енергія та запал, а досвід це питання часу.

Ім`я *:
Email *:
Код *: