Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 1 » Президент Ниви-В Вовк: клуб має на меті вийти в Першу лігу
08:43
Президент Ниви-В Вовк: клуб має на меті вийти в Першу лігу

Представляємо новачка змагань ПФЛ - вінницьку "Ниву-В"

 

"Нива-В", яка виступала в аматорському чемпіонаті України, niva.vn.ua


 

Після п’ятирічної перерви вінницький футбол повертається на професіональний рівень. У Другій лізі ПФЛ незабаром стартує команда "Нива-В". Вона продовжуватиме славні традиції вінницької Ниви, яка свого часу виступала у вищій лізі чемпіонату України, доходила до фіналу Кубку країни і навіть грала в єврокубках.

Багато зусиль для відродження команди зробили вінницькі вболівальники, які регулярно влаштовували марші центральними вулицями, вимагаючи від влади повернути футбольну команду майстрів. Справа зрушила з «мертвої точки», коли у Вінниці була створена робоча група з відродження вінницького футболу (за участі представників місцевої влади і обласної федерації футболу), а почесним президентом "Ниви-В" став генерал-майорВасиль Вовк. Він добре відомий громадськості, як колишній керівник Головного слідчого управління СБУ України. Водночас Василь Вовк має досвід успішного керівництва ФК – команда 15 громада з його рідного села Руданське (Шаргородський район) торік виграла Кубок Вінниччини, вийшла до вищої ліги обласного чемпіонату і дебютувала в чемпіонаті України серед аматорів.

В інтерв’ю прес-службі ПФЛ Василь Вовк розповів про підготовку "Ниви-В" до сезону та про те,  яким він бачить  майбутнє вінницького професійного футболу.  

 

– Василю Васильовичу, приблизно пять років тому через відсутність фінансування команду Нива (Вінниця) було знято з чемпіонату, уже вдруге за історію Незалежної України. Наскільки цього разу було складніше повернутися до профі-змагань? Чи організаційний досвід минулих років зробив свою справу?

– Впевнений, що футбол не потрібно починати з бізнесової складової. Саме така ситуація призвела до розформування вінницького колективу, який доволі успішно виступав у професійному футболі ще кілька років тому. Якщо думати про те, як заробити гроші, ніколи не добитися серйозних результатів, більш того — годі й думати про якусь стабільність. Тому сьогодні закликаю до об’єднання навколо відродження професійного футболу у Вінницькій області тільки тих, хто готовий виключно вкладати у футбол, хто готовий усвідомити, що найближчим часом він може принести тільки радість вболівальникам, але аж ніяк не матеріальний дохід собі. Й не обов’язково внесок повинен вимірятись грошовими знаками чи матеріальними витратами.

Професіоналізм – це коли кожен самовіддано займається своєю справою, порядність – це коли кожен відчуває відповідальність перед державою, областю, містом, земляками, патріотизм – це коли кожен відчуває себе часткою України та своєї малої Батьківщини.

– Питання з фінансуванням уже остаточно вирішені, криза вже в минулому? Наскільки відомо, атестаційний комітет вимагає гарантовану певну суму на рахунку, якої б мало вистачити для фінансування клубу до кінця змагань. Ви маєте цей фінансовий гандикап?

– У наш час питання фінансування ніколи не може бути остаточно вирішеним. Криза не у минулому – криза наступає. Але деякі запобіжники ми розставили. На рахунок було заведено суму, яку атестаційна інстанція вимагала як гарантію існування клубу хоча б один сезон. Це явно недостатня сума, але ми маємо попередні домовленості з кількома структурами щодо підтримки клубу. Впевнений, що хтось-таки не залишить нас один на один з можливими проблемами.

Практично завжди у питанні фінансування хтось шукає резонансну інформацію щодо кримінального чи іншого протиправного походження коштів. Хочу розчарувати таких шукачів. Ми використовуємо не «віджаті», не викрадені й не знайдені кошти. Це легальні надходження, й практично усі вони, рівно як і розходи, будуть у прозорому порядку показані землякам.

– З отриманням атестату проблем не було? Яка організаційно-правова форма діяльності клубу (ТОВ, ГО, підприємство тощо)?

– Ми чітко слідували методичним матеріалам, підготовленим Федерацією футболу України і Професійною футбольною лігою. Нам надавали допомогу як в центральних футбольних інстанціях, так і в Вінницькій обласній федерації футболу, консультували відповідні фахівці. Десь випереджали час, десь затримувались з оформленням тих чи інших документів, оскільки наш клуб реєструвався з «нуля».

Вимоги міжнародних футбольних органів, які українські функціонери повністю прийняли до виконання – футбол не має забирати ніяких громадських, державних грошей. Він повністю повинен бути на фінансуванні та матеріально-технічному забезпеченні комерційної структури. Тому ми створили товариство з обмеженою відповідальністю Спортивно-футбольний клуб Нива-В і намагаємося вже сьогодні шляхом здійснення невеликих комерційних операцій отримувати хоча й незначний, але прибуток. Найближчим часом розпочнемо розповсюджувати товари й матеріали з клубною атрибутикою.

Ми маємо зворотній зв’язок з уболівальниками, у тому числі з ультрас. Єдине їх прохання (вимога) – зберегти традиційні кольори вінницького футболу: біло-зелені, зелено-білі. Адже ми наслідуємо нивівські традиції.

– Стадіон готовий до початку нового сезону? Яка його місткість і які останнім часом ви робили вдосконалення на арені?

– Основною ареною ми заявили стадіон зі штучним покриттям СК Нива, який може прийняти до 3 тисяч глядачів. А запасним буде Центральний міський стадіон Вінниці, який (з урахуванням необхідних заходів безпеки) зможе розмістити понад 10 тисяч вболівальників. Якщо відверто, то зі спортивними спорудами потрібно ретельно попрацювати в плані їх повної підготовки до прийняття професійних клубів.

 

Стадіон СК Нива з полем зі штучним покриттям, niva.vn.ua
Стадіон СК Нива з полем зі штучним покриттям, niva.vn.ua


 

– Напевно, що команда, яка свого часу була фіналістом Кубку України та брала участь у розіграші Кубку володарів Кубків європейських країн, має неабиякі амбіції. Які завдання ставите перед собою?

– Ризиковано робити прогнози, але мета у нас визначена – підвищення у класі.

– Яким ігровим складом плануєте повертати вінницький футбол на професіональний рівень? Хто з тренерів буде допомагати?

– На жаль, сьогодні на теренах Вінниччини сформувати колектив, який міг би за один сезон вийти до Першу лігу, неможливо. З 15 червня цього року йде безперервний селекційний  процес, до якого залучаються хлопці з усіх куточків нашої країни. Серед них є уродженці Вінницької області.

Не можу зараз заявами, висновками заважати  цьому процесу,  який проводить професійний тренерський штаб на чолі з Володимиром Ревою – відомим фахівцем не тільки в нашій державі. Але маю бажання, щоб у заявочному списку вінничан було не менше половини.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ

Переглядів: 319
1 Роман Вінничанин 29  
0
Василь Васильович сказав все вірно і ті завдання, які він ставить перед командою на майбутній сезон мають бути виконані, так як такий поважний чоловік як пан Вовк не обміркувавши всі за та проти не поставить таке завдання. Успіхів Вам Василю Васильовичу та усьому колективу ТОВ СФК "Нива-В" Вінниця.

Ім`я *:
Email *:
Код *: