Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 7 » Олег Шикір: «Боротимемося за вихід до вищої ліги, тому лідерів відпускати не збираємося»
13:01
Олег Шикір: «Боротимемося за вихід до вищої ліги, тому лідерів відпускати не збираємося»

ДЮСШ «Прем’єр-Нива» – провідна спортшкола для вінницького футболу. Недарма саме на її базі планується відродження професійного клубу під славетним історичним брендом «Нива».

А поки ФК майстрів в нашому місті немає, ДЮСШ «Прем’єр-Нива» готує резерв для провідних команд країни. Зокрема, лави дніпропетровського «Дніпра» поповнили її вихованці Селім Йгіт і Іван Музичка, донецького «Шахтаря» – Віталій Леськов і Вадим Білокур.  

2015 рік вийшов вдалим для «прем’єр-нивівців». Зокрема, обидві команди цієї спортшколи наразі лідирують у першій лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги України і мають значні шанси на перехід до елітного дивізіону. Серед кращих ДЮСШ «Прем’єр-Нива» й на обласному рівні. 

– У своїх групах ДЮФЛ лідирують наші команди 1999 – 2000 р.н. (тренери  – Андрій Панчук і Олександр Гайдаржі) і 2001 р.н. (тренер – Юрій Козачук). «Прем’єр-Нива» 1999 – 2000 р.н. також йде на першому місці в чемпіонаті області, на чільному місці в цьому змаганні й наш колектив 2003 р.н (тренер – Олександр Квятковський). А команда 2004 р.н. посідає перше місце в чемпіонаті області з малого футболу (по 9 гравців в команді). На обласному рівні ми в першу чергу конкуруємо з ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Але при цьому зберігаємо дружні взаємовідносини, особливо в плані виступів команд на всеукраїнському рівні, –  розповідає заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір.

– Пане Олеже, якими є шанси ваших команд на вихід до вищої ліги ДЮФЛ?

– Перед сезоном ми не ставили завдань перед командами 1999 – 2000 р.н. і 2001 р.н. підвищитися в класі. Враховуючи тренерські амбіції і самовіддачу гравців на полі, це бажання з’явилося. Але попереду ще друге коло ДЮФЛ, і, як відомо, «курчат по осені рахують». Якщо наші команди залишаться в своїх групах на перших місцях, вони братимуть участь у фінальній частині змагання, звідки до вищої ліги вийдуть чотири з шести кращих колективів.    

– Враховуючи те, що «нивівські» команди лідирують в ДЮФЛ, напевно, провідних гравців вже починають запрошувати до іменитих клубів…

– За останній рік ми втратили лише футболіста команди 2000 р.н. Віталія Леськова. Він перебрався до «Шахтаря». Інших провідних гравців відпускати до інших регіонів поки що не збираємося. Адже необхідно дограти друге коло і успішно завершити сезон в ДЮФЛ. Після цього можна буде й обговорювати тему переходів.       

– Поле СК «Нива» є сучасним, недарма на ньому регулярно проходять всеукраїнські турніри. Але чи задовільною є інша інфраструктура спорткомплексу, особливо для тренувань в зимовий період?

– Нині гравці ДЮСШ «Прем’єр-Нива» всіх вікових категорій тренуються в залі нашого спорткомплексу, тобто займаються футзалом. Адже за сильних морозів недоцільно проводити тренування дітей просто неба. Наш спортзал – цілком в задовільному стані. На базі є майданчики для міні-футболу (корти) і зала важкої атлетики, де також проводимо навчально-тренувальні заняття. В перспективі на СК «Нива» облаштують ще басейн і сауну, де спортсмени зможуть повноцінно відновлюватися після тренувань.    

– Якими будуть перші зимові старти роки?

– В середині січня «Прем’єр-Нива» 2008 р.н. (тренери – Андрій Панчук і Олександр Гайдаржі) візьме участь у всеукраїнському турнірі в Луцьку, а наша команда 2003 р.н. (тренер – Олександр Квятковський) – в аналогічному змаганні у Львові. З 8 по 10 січня ми планували провести відкритий турнір на СК «Нива», але на заваді стали погодні умови.   

– Дякую за інтерв’ю.

– Дякую і Вам. Наостанок від імені адміністрації ДЮСШ «Прем’єр-Нива» і СК «Нива» хочу поздоровити всіх прихильників спорту з новорічно-різдвяними святами, побажати всіх можливих гараздів.  

 

 

 

Переглядів: 532
2 Володимир  
0
ЧИ Є ВЖЕ ЗАРАЗ РЕАЛЬНЕ РІШЕННЯ І РУЖ ЩОДО ДОБУДОВИ СК НИВА? ЩОБ НЕ ЗАЛИШИЛИСЯ РОЗМОВИ ПРОСТО БАЛАЧКАМИ

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Минулорічні результати наших ДЮСШ дійсно вражають і першочергова заслуга тут наших дитячих тренерів, які роблять все можливе для того, аби Вінницький футбол був на слуху у всієї України навіть і попри відсутність професійної команди в області і місті.

Ім`я *:
Email *:
Код *: