Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 21 » Огляд відкритого Кубку Вінниччини з фрі-файту (ФОТО)
09:29
Огляд відкритого Кубку Вінниччини з фрі-файту (ФОТО)

Другий відкритий Кубок Вінниччини з фрі-файту викликав ажіотаж у вболівальників. В сучасному залі СК «Нокаут» яблуку було ніде впасти – аншлаг. Глядачі підбадьорливими закликами, гучними вигуками і бурхливими оплесками підтримували своїх спортсменів.

 

В жовто-синіх кімоно

Всі бої відбулися сьогодні, 20 лютого. Фрі-файтери виходили на ринг в однаковій традиційному кімоно кольорів українського прапору – жовтих штанах і синіх майках.    

Кількість учасників суттєво зросла в порівнянні з аналогічним минулорічним турніром. До Вінниці приїхали команди з п’яти областей, які представляли 15 клубів. Загалом на ринг виходили 83 бійці з Київської, Тернопільської, Житомирської, Івано-Франківської і Вінницької областей. Близько половини фрі-файтерів були господарями рингу. Для них це змагання було стартом сезону. 

Турнір організувала Вінницька федерація фрі-файту. Підтримали його управління фізичної культури і спорту Вінницької ОДА, благодійний фонд «Здорова нація» і «Батьківщина молода».

 

Тріумф засновників

Кращих визначали загалом в 24 категоріях – вікових і вагових. Окремо розігрувалися медалі серед чоловіків, старших і молодших юніорів та дітей.

В командному заліку, як і минулого року, перемогла збірна Київської області. Це не дивно, адже саме там заснували фрі-файт. На другому місці – Житомирська область, на третьому – вінницький СК «Січ». В доробку «січовиків» – 5 золотих, 3 срібних і 2 бронзових нагороди.

На змаганнях виступали одразу 6 вінницьких клубних команд. Загалом господарі рингу вибороли 10 золотих, 11 срібних і 7 бронзових медалей.       

 

Щоб захистити близьких

Організатори відзначали, що за останній рік суттєво підвищилася майстерність провідних вінницьких фрі-файтерів, серед яких є вже кандидати в майстри спорту України і першорозрядники.

17-річний Андрій Ковальський з міста над Бугом вже втретє взяв участь в турнірі з фрі-файту. Раніше двічі був у призерах. Цього разу юнак трохи не дотягнув до п’єдесталу, але не засмучується цим.  

– Фрі-файт – цікавий вид спорту. Окрім того, у нього є гарні спонсори. Взагалі вважаю, що контактні єдиноборства – майбутнє українського спорту, – каже Андрій Ковальський. – Фрі-файт допомагає мені бути впевненим у собі, мати гарне самопочуття і міцне здоров’я. А також захищати в разі необхідності себе та близьких, що вже не раз доводилося робити. 

 

Обмеження в «limited fite»

У вінницькому змаганні не брали участь перші номери збірної України. Як зазначив головний суддя Кубку, виконавчий директор Всеукраїнської федерації фрі-файту Сергій Антропов, наш турнір – переважно для бійців-початківців, які мають здобувати цінний досвід.

– Адже в деяких інших регіонах фрі-файт «живе» вже давно, а у Вінниці він лише почав розвиватися. Зокрема, не всі вінницькі фрі-файтери розуміють правила «limited fite». Це обмеження допомагає зберегти здоров’я юним спортсменам. Приміром, у «limited fite» заборонені сильні удари по голові. Зараховуються лише несильні. Тоді, коли боєць не вкладає в них силу, суддя виносить попередження, а далі – дискваліфікація, – пояснив Сергій Антропов.          

 

Український вид культивують 35 країн!

За словами одного з організаторів Кубку, члена правління Вінницької федерації фрі-файту Вадима Кудіярова, мета змагання – відбір кращих спортсменів до складу збірної області. Вона візьме  участь в Кубку України, який розігруватиметься з 18 по 20 березня в Харкові. Причому кращі вінницькі бійці перед кубковими баталіями готуватимуться на навчально-тренувальних зборах.

Хоча фрі-файт – доволі молодий вид спорту, він  вже розвивається у понад 35 країнах світу.

– Ми будемо робити все можливе, щоб він і надалі прогресував на Вінниччині і в Україні. Спортивні єдиноборства мають особливу вагу в нинішні часи, коли Україна перебуває у стані війни, – відзначив пан Кудіяров.

 

Довідка

Фрі-файт (англ. «free-fight» – «вільний бій») – змішане бойове мистецтво, український варіант змішаних контактних єдиноборств. Фрі-файт поєднує досвід багатьох бойових традицій світу, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку. Часом зародження фрі-файту прийнято вважати 1995 рік, коли було закладено основу Школи «Пересвіт».

 

Переглядів: 505
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Цікаві змагання звичайно, що викличуть ажіотаж в залі.

Ім`я *:
Email *:
Код *: