Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 18 » «НИВА» ВИЖИВАТИМЕ ЗА РАХУНОК СУБВЕНЦІЇ ТА БЛАГОДІЙНИКІВ
12:52
«НИВА» ВИЖИВАТИМЕ ЗА РАХУНОК СУБВЕНЦІЇ ТА БЛАГОДІЙНИКІВ
вінницька Нива фото
 


У Федерації футболу Вінниччини нарешті дійшли згоди щодо подальшої долі вінницької «Ниви». Про це Vlasno.info повідомив виконавчий директор Федерації футболу Вінниччини Михайло Прозоровський. На розширеному засіданні, яке відбулося наприкінці минулого тижня, вдалось зрушити з мертвої точки питання фінансування футбольного клубу.
Михайло Прозоровський фото
Михайло Прозоровський
 

Як ми раніше вже писали, восени одразу два футбольні клуби Вінниччини ФК «Нива» та ФК «Вінниця», подали заявки керівництву 2-ї професійної ліги на участь в чемпіонаті України з сезону 2016/2017 роках, після чого почався термін їх атестації.

За словами виконавчого директора Федерації футболу Вінниччини Михайла Прозоровського, на засіданні виконкому було досягнуто порозуміння у тому, що найкращим рішенням є відновлення єдиної потужної команди,  така думка була, зокрема, і у керманичів провідних футбольних клубів Вінниччини, Вадима Кудіярова («Нива»), Дмитра Руденко (Вінниця») та Василя Вовка («15 Громада»).

Як підкреслив після засідання Вадим Кудіяров, з міського та обласного бюджетів буде фінансова підтримка по 150 тис. грн. в рік від кожного. Проте це недостатньо для повноцінної життєдіяльності ФК у 2-й професіональній лізі. Левова частина грошей ще має бути залучена від благодійників, тобто спонсорів – бізнесменів.
Вадим Кудіяров фото

 Вболівальники футболу дуже сподіваються, що, нарешті, у Вінниці буде відновлена професійна команда,  сказав Вадим Кудіяров. – Додам, на 22 січня планується хода фанатів і звичайних вболівальників на підтримку заходів по створенню у Вінниці потужної професійної команди. Гравці «Ниви» схвалюють дії в цьому напрямку. Щодо фінансування ФК, то скажу, у міському бюджеті коштів не передбачено. Гроші будуть брати із загальної суми фінансування спорту. А з обласного бюджету буде субвенція на міський бюджет і далі на команду. І ми дуже розраховуємо на підтримку бізнесменів.А для цього під проводом керівництва Облдержадміністрації планується наприкінці січня – початку лютого обговорення цього питання за «Круглим столом» і прийняття реальних рішень.

Зазначимо, що футболісти «Ниви» вже з 11 січня розпочали тренування під керівництвом головного тренера Володимира Реви саме з прицілом ігор у 2-й професійній лізі.

 Ми, гравці «Ниви», дуже сподіваємось на відновлення вінницької команди майстрів у професійному футболі – сказав капітан «Ниви» Андрій Циганков. – Ми вважаємо, що будемо спроможні конкурувати з діючими командами 2-ї професійної ліги.
вболівальники вінницької Ниви фото

Така ж сама думка і у гравця «Ниви вихованця ДЮСШ Блохіна – Бєланова Володимира Качура, який додав, що настрій у команді позитивний, і є реальна налаштованність на підвищення у класі і успішні виступи.

Зазначимо також, що місцевого «людського ресурсу» у Вінниці цілком вистачає, адже активно працюють юнацькі спеціалізовані футбольні школи, зокрема, ДЮСШ «Прем'єр – Нива», ДЮСШ Блохіна – Бєланова тощо. Кожного року провідні професіональні футбольні клуби України запрошують до себе по 4-5 юних вихованців вінницького футболу.

Щодо ФК «Вінниця», то, за словами Вадима Кудіярова, будуть відповідні кроки у порозумінні і узгодженні загальної «платформи» для відновлення єдиної професійної команди.

Фото Володимира Ковиліна

За інформацією: http://vlasno.info/

Переглядів: 321
4 Роман Вінниччанин 29  
0
Для участі у 2 професійній лізі - однозначно Нива братиме участь у турнірі КФК. Пояснюю пану "Хрущу" щодо його питання що турнір КФК закінчується після початку турніру у 2 лізі. Яскравий тому приклад Колос Ковалівка, який пройшовши перший етап КФК потрапив у 2 груповий етап цього турніру, а потім знявся зі змагань, щоб заявитись у 2 лігу-але участь у КФК була зафіксована, а значить Колос заявився у другу лігу. Не обовязково ж виходити у фінальний етап КФК восени де розігруватимуть чемпіона цього турніру правда ж.

Верес Рівне взагалі не грав у КФК а напряму після піврічної участі у чемпіонаті рівненської області з футболу потрапив до 2 ліги.

3 Володимир  
0
ВІДНОВЛЕННЯ ОДНІЄЇ ЄДИНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМАНДИ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ - СЛУШНА ДУМКА. А БРЕНД "НИВА" - ВІДОМИЙ ПО УКРАЇНІ ПО ВИСТУПАМ У ВИЩІЙ І 1 ЛІГАХ.

2 Хрущ  
0
А чому це саме Ниву?
Що є в цієї Ниви?
Виклянчених 150 тисяч у влади? Мертві алкаші Циганков і Плахотнюк з Київської? Чи банда фанатів, яка займається рейдерськими захватами?
До того ж всього права без КФК заявлятись у Другу лігу вони не мають. А щоб пройти КФК треба хоча б один сезон, який закінчується уже після початку Другої ліги. Чи Нива збирається "порішати питання"?

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Це досить слушна думка обєднатись заради того аби делегувати одну потужну команду у професійну лігу, а не заявлятись декільком, а потім через брак коштів і проблеми з організаційними та іншими питаннями зніматись зі змагань.

У 2 лізі відроджувати потрібно однозначно Вінницьку Ниву яку можна підсилити за рахунок гравців провідних клубів вищої ліги області та міста.

Ім`я *:
Email *:
Код *: