Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 8 » «Нива» не гратиме в обласному чемпіонаті
13:41
«Нива» не гратиме в обласному чемпіонаті

Під час розширеного виконкому Вінницької обласної федерації футболу підбили підсумки сезону та оприлюднили подальші плани. Захід вів голова цієї громадської організації Ігор Гатауллін.   

В першу чергу затвердили підсумки чемпіонату Вінниччини (перша та вища ліга), Кубку області серед аматорів і обласної Дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ).  

Відзначили грамотами й сувенірами лауреатів минулого сезону. Кращими футболістами Вінниччини стали Колінс Нгаха (екс-ФК «Вінниця», вища ліга) і Кирило Соцький («ЕМС-Поділля», перша ліга), кращими бомбардирами – Володимир Поліщук (екс-«Факел» із Липовця, вища ліга) і Владислав Степанюк («ЕМС-Поділля»), кращими тренерами – Петро Анісім («Факел» із Липовця) і Юрій Коваль («ЕМС-Поділля»).

Затвердили склад учасників чемпіонату Вінниччини з футболу 2016/2017 років. У вищій лізі гратимуть, як і минулого сезону, десять колективів. Ми не побачимо серед них вінницьку «Ниву», «Шляховик» з Погребища, «15 громаду» із Шаргородського району (всі – знялися зі  змагань) та ФК «Козятин» (опустився до першої ліги). Проте поповнили лави елітного дивізіону кращі команди першої ліги: чемпіон «ЕМС-Поділля», «Агро-Астра» (Кірове, Немирівський район), ФК «Бершадь» і «Моноліт» (Козятин).  

Було названо місце проведення матчу за Суперкубок області серед аматорських команд між чемпіоном «Факелом» (Липовець) і володарем Кубку ФК «Вінниця». Він відбудеться 13 серпня в Козятині. Козятинці ще можуть похвалитися участю жіночої команди з с. Махівки в першій лізі чемпіонату України. А також тим, що вперше заявляють на наступний сезон дві команди районної ДЮСШ до ДЮФЛ України (перша ліга). А у вищій лізі цих змагань наступного сезону гратимуть по 4 команди різних вікових груп провідних вінницьких футбольних шкіл – ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і «Прем’єр-Нива».

Щоб підтримати кращих юних футболістів, які виступають на всеукраїнському рівні, обласна федерація футболу надає їм матеріальну підтримку з коштів, додатково залучених з обласного бюджету. Зокрема, РДЮСШ Козятинського району отримає 50 тисяч гривень, ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і «Прем’єр-Нива» – по 100 тисяч. Ще 50 тисяч гривень спрямують на проведення матчу між ветеранами київського «Динамо» і «Ниви», присвячений 20-річчию участі нашої команди в єврокубках.

На засіданні розглядалися й низка інших нагальних питань. Йшлося про курси підвищення кваліфікації тренерів, після проходження яких надається диплом категорії «С» Федерації футболу України. Їх організовує обласна федерація футболу, причому безкоштовно, на відміну від всіх інших регіонів України. На виконкомі ухвалили рішення делегувати на чемпіонати України збірні Вінниччини серед дівчат до 14 років і до 17 років та серед ветеранів старше 40 і старше 50 років. 

 

Переглядів: 284
1 Роман Вінничанин 29  
0
Нива наразі виступає в зовсім іншому та значно престижнішому чемпіонаті при всій повазі до обласної вищої ліги з футболу. Було б непогано заявити Ниву В-2 в першу обласну лігу для обкатки талановитої молоді.

Ім`я *:
Email *:
Код *: