Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 4 » На Всеукраїнському Меморіал Ю. Школьнікова команда ветеранів «Ниви» взяла 2 місце
11:36
На Всеукраїнському Меморіал Ю. Школьнікова команда ветеранів «Ниви» взяла 2 місце

Команда футболістів - ветеранів «Ниви» на І Всеукраїнському Меморіалі Заслуженого тренера України Юхима  Школьнікова серед зіркових ветеранів 50+  взяла друге місце. Переможцем виявилася команда «Буковина» (Чернівці), на третьому місці «Гомсельмаш» (Гомель, Білорусь). Про це повідомляє кореспондент Vlasnoinfo.

 

Змагалися 2-3 липня у Чернівцях. Грали на скороченому майданчику, - для мініфутболу, - 40х20 метрів; 2 тайми по 15 хвилин по 5 польових гравця + воротар, адже ветеранам вже нелегко бігати у спекотну погоду.

 

За «Ниву» у турнірі зіграли 11 футболістів, - Паша Касанов (капітан), Сергій Бельгій, Сергій Кулик, Сергій Дудукало, Сергій Шубін, Едуард Гуцуляк, Ярослав Заєць, Юрій Савенко, Володимир Снилик, Валерій Козаченко, Микола Загоруйко. Через спеку часто робилися заміни.

 

- Наші гравці з задоволенням зіграли у турнірі, - сказав тренер нашої командиМихайло Куниця. – також особливо вражало тепле ставлення ветеранів один до одного і їх спілкування, як істотний «додаток» до самої гри. – Всі погодилися, що добре, що «винайшли» турнір ветеранів. – А те, що у фінальному иатчі наші програли чернівчанам 1:2, - це «нічого», адже місцеві вболівальники дуже палко підтримували «буковинців».

 

У турнірі охоче зіграла і команда ветеранів  з  Білорусі).Є сподівання, що турнір у подальшому буде з широким міжнародним представництвом.

 

Відмітимо, Ю. Школьніков вдало працював з професійними командами 1 ліги «Нива» (Вінниця)», Десна» та «Хімік» (обидві - Чернігів), «Буковина» (Чернівці), «Полісся» (Житомир) та «Тилігул» (Тираспіль, Молдова), керував ФК «Черкаси».

 

Коли у перших числах вересня 2009 року знаний тренер приїздив до Вінниці, після оголошення, що до нас завітав Ю. Школьніков, вболівальники на трибунах щиро вітали його стоячи під час матчу з «Бастіоном» (тоді - Іллічівськ). Це була остання зустріч з вболівальниками…

 

 

 

Довідка:

 

Юхим Григорович Школьніков (31.01. 1939 — 4. 09 2009) — український футболіст, майстер спорту, заслужений тренер України. Під керівництвом Ю. Школьнікова «Нива» здобувала, окрім чемпіонатів, і гучні перемоги над командами вищої (елітної) ліги колишнього Радянського Союзу в матчах за Кубок СРСР. Юхим Школьніков дав путівку до вищих щабелів професійного футболу, зокрема, віце чемпіону Європи – 1988 та переможцю Кубку володарів Кубку Європи Олегу Кузнєцову, олімпійському чемпіону Вадиму Тищенко, віце – чемпіону Європи Івану Вишневському, переможцю Кубку УЄФА Олександру Горшкову, гравцям київського «Динамо» і збірної України Юрію Шелепницькому та Віталію Косовському, при ньому розкрилися здібності Паші Касанова, Сергія Нагорняка, Олега Надуди, Володимира Циткіна.

Переглядів: 386
1 Роман Вінничанин 29  
0
Вічна память нашому видатному тренеру Юхиму Григоровичу Школьнікову-для нашого футболу він без перебільшення як В.В.Лобановський для київського Динамо і українського футболу в цілому.

Це особистість з великої літери і цим все сказано.

Ім`я *:
Email *:
Код *: