Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 19 » На семінарі з футболу навчали, що головне для юнаків – не перемоги
09:56
На семінарі з футболу навчали, що головне для юнаків – не перемоги

Більшість футбольних тренерів і організаторів прагнуть, що їхні юні вихованці якомога частіше перемагали в змаганнях різного рангу. А ось у новій навчальній державній програмі для ДЮСШ, одним із співавторів є вінничанин, професор Віктор Костюкевич, пропонується зовсім інша концепція. Про цей йшлося 17 березня на семінарі для голів районних і міських федерацій футболу Вінниччини, що пройшла в готелі «Поділля».

– Нова державна програма для ДЮСШ готується до випуску. Її головний сенс в тому, що для юних футболістів пріоритетною не повинна бути участь у змаганнях. Адже таким чином ми занадто форсуємо їх підготовку. У новій програмі ми врахували тенденції в європейському юнацькому футболі, де переважно дбають про відпрацювання технічної і тактичної майстерності та фізичні якості юних футболістів, а не їхні результати на чемпіонатах. Для цього використовуються різні методи. Приміром, діти можуть грати в футбол «4 на 4», «5 на 5» чи «6 на 6». Таким чином кожен гравець протягом матчу чимало разів зможе торкнутися м’яча і виконати з ним певні дії, на відміну від великого футболу, де це вдається не завжди, – сказав Віктор Костюкевич.

Під час семінару йшлося про організацію футбольних змагань, якість арбітражу, інспектування та безпеку на матчах. Виступили голова Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін, його заступник Ігор Павленко та інші фахівці.

Ігор Гатауллін серед іншого, зазначив, що обласна федерація футболу незабаром виділить кожній з районних і міських федерацій по 10 тисяч гривень (торік було по 5 тисяч) на статутну діяльність, а до осені планується підтримка на суму 5 тисяч гривень (на придбання спортивного інвентарю). Також ОФФ восени виділить у кожний район по 10 футбольних м’ячів – для базової команди.

Ігор Гатауллін повідомив приємну новину: з цього року у Вінниці можна буде не лише безкоштовно отримати тренерський диплом категорії «С», як було раніше, а й диплом категорії «В». Він дає право тренувати навіть футбольні команди майстрів! Нагадаємо, на Вінниччині вже є одна професійна жіноча команда – у Козятинському районі. Незабаром у місті над Бугом мають з’явитися жіноча і чоловіча команди майстрів

Всі голови районних і міських федерацій футболу отримали диски з матеріалами семінару.

                                                                                     

          

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 371
1 Роман Вінниччанин 29  
0
Не погоджусь з тією тезою, що для підготовки юнаків перемоги не обовязкові - якщо їм про це під чс тренувань постійно розповідати у них не буде психології переможців і зникне впевненість у своїх силах-навпаки молодь повинна прагнути до перемоги за будь-яку ціну тільки так підростатимуть по спортивному агресивні і азартні футболісти для яких здобуття будь-якої перемоги це радість і сенс життя-тільки тоді в світ виходитимуть справжні професіонали, а якщо їм завжди говорити про те, що перемога не важлива головне участь то вони будуть грати як київські динамівці в нещодавньому матчі про Манчестер Сіті на виїзді - рутинно і нецікаво без боротьби і спортивної агресії, аби відбути номер. Як казав один досить відомий футбольний коментатор Уткін здається "Такой футбол нам не нужен"

Ім`я *:
Email *:
Код *: