Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 9 » Моржі відзначили Жіночий день на Вишенському озері
10:04
Моржі відзначили Жіночий день на Вишенському озері

Згідно із багаторічною традицією, члени вінницького спортивно-оздоровчого клубу моржів «Нептун» відзначили Міжнародний жіночий день на Вишенському озері. Вони не одразу почали купатися, а спочатку взяли участь в урочистій церемонії. 
Президент клубу «Нептун» Раїса Макіївська вручила найбільш активним членам почесні грамоти Вінницького міського спорткомітету, а також невеличкі подарунки, які привезла із Австралії. Серед нагороджених були учасники всеукраїнських низки змагань із зимового плавання. Переважно відзначали представниць прекрасної статі – призерку зимових перегонів Людмилу Золотову, Світлану Марченко (вона виконала тисячі стрибків із парашутом) та інших.       
Учасники спортивного шоу сфотографувалися на згадку, після чого хором виконали гімн моржів. Його ще 25 років тому написала пані Макіївська. А тепер цей гімн відомий далеко за межами не лише Вінниці, а й України! 
Моржі скаржилися, що, мовляв, немає снігу і взагалі погода тепла. Водночас температура води складала лише чотири-п’ять градусів, що для непідготовленої людини надзвичайно мало. 
Першим занурився у воду і проплив кілька метрів Нептун – відповідно із назвою клубу зимового плавання. Його костюм одяг Дмитро Баранов. Після того, як він вийшов на берег, не поспішав вдягатися, а … відпочивав просто неба із оголеним торсом.  
– Зайти до крижаної води було легко. Відчуваю себе чудовою. Плаваю в озері раз на 3-4 дні, а занурююся у воду регулярно. Взагалі мій стаж моржа – 17 років. Найкраще всього купатися взимку, коли сухо, морозець і водночас сяє сонечко. – розповів Дмитро Баранов. – 
За Нептуном слідом пішли Русалоньки, які символізували весну, на чолі із Раїсою Макіївською. Як завжди, перед купанням 75-річна спортсменка виконала кілька вправ йоги.   
– На 8 березня ми завжди зустрічаємо весну та прощаємося із зимою. Цього року в зв’язку із теплою погодою весну фактично зустрічали в січні. А зараз через аномальну температуру фактично вже починаємо зустрічати літо, – напівжартома каже Раїса Макіївська. 
Пані Макіївська радить вінничанам-початківцям починати моржувати саме зараз. 
– Новачкам не обов’язково одразу плавати. Спочатку варто пробувати змочувати у крижаній воді руки і ноги та поступово звикати до неї, – продовжує президент клубу «Нептун»  
45-річна Тетяна Іщук моржує десяти років. Також вінничанка захоплюється велоспортом, плаванням, бігом і великим тенісом. 
– Взагалі люблю практично будь-який вид спорту. Відвідую й тренажерну залу. А занурення до крижаної води дає особливий стимул у житті – таким чином відчуваєш гормон щастя, додатковий прилив енергії. Завдяки цьому починають працювати оздоровчі системи організму, покращуватиметься кровообіг. Коли ти виходиш із крижаної води на берег, твоя температура тіла підвищується до 40 градусів і всі мікроби в організмі вбиваються. Це сприяє оздоровленню, – прокоментувала вона. 
Тетяна Іщук останній місяць провела в Таїланді. Таким чином у цій сонячній країні вінничанка прагнула покращити собі настрій під час похмурої української зими.
– Після повернення із Таїланду знову починати моржувати було незвично і не дуже приємно. Але згодом звикла. Адже моря у Вінниці немає, і в усьому необхідно знаходити позитив, шукати гармонію, – сказала Тетяна Іщук. 

Переглядів: 179
Ім`я *:
Email *:
Код *: