Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Жовтень » 29 » Майстер-клас Романа Головащенка. Підсумки
11:40
Майстер-клас Романа Головащенка. Підсумки

Роман Головащенко – один із найвідоміших вінницьких спортсменів,  майстер спорту, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України. У професіональному боксі він є Інтерконтинентальним чемпіоном за версіями WBC-А та IBO, був чемпіоном Європи за версією IBF, Інтернаціональним чемпіоном UBO International, чемпіоном світу за версією GBC. Нещодавно Роман став директором Центрального міського стадіону Вінниці, на базі якого діють зали боксу, боротьби і важкої атлетики. 

 

Зірковим шляхом одноклубника
27 жовтня знаний спортсмен вирішив поділитися досвідом зі всіма охочими. За підтримки міського спорткомітету Роман Головащенко провів майстер-клас у боксерскій залі клубу «Нокаут». Він влаштував повноцінне тренування – від авторської розминки до різноманітних вправ боксерської техніки. Чемпіон Європи і світу щедро ділився секретами і порадами із молодими вінницькими боксерами.    
Серед близько 30 учасників тренування були чемпіони України і Європи, вихованці різних клубів і ДЮСШ, а також пересічні прихильники боксу. 
— Я займаюся боксом понад чотири роки. Але на майстер-класі Романа Головащенка відкрив для себе чимало нового. Зокрема, дізнався, як правильно захищатися і ухилятися від ударів суперника. Мрію стати відомим і знаменитим боксером. Думаю, у кожного є шанс! — розповів 14-річний Олександр Чуйко із клубу «Золота рукавичка».  
Він нагадав, що Роман Головащенко опановував ази боксу у Немирові, а потім займався в клубі «Золота рукавичка» під керівництвом нинішнього тренера Романа Вакалюка. Тому Олександр Чуйко мріє піти зірковим шляхом свого одноклубника.
Дев’ятирічний Гліб Кириленко, на диво, також боксує чотири роки. Тренується на базі загальноосвітньої школи № 10.  
— На майстер-клас Романа Головащенка мені порадив записатися тренер. Я прийшов сюди із друзями, тому було весело і цікаво. До того ж ми дізналися багато цікавих прийомів і хитрощів, — поділився Гліб Кириленко. 

 

Психологічна реабілітація вимушених переселенців 
Роман Головащенко розповів, що ідея проведення майстер-класу виникла спонтанно. 
— Мене запросили до участі в онлайн-серії «Шипшина-шоу». Там виникла ідея провести благодійний аукціон на підтримку ЗСУ. Я запропонував для нього свої боксерські рукавички. Згодом у доповнення було вирішено провести майстер-клас задля популяризації спорту. І, зокрема, боксу, —  пояснив він. 
Чемпіон наголосив, що задум організаторів майстер-класу вдався. Бо на нього завітали близько десятка початківців, які раніше не займалися у спортивних школах. І вперше прийшли до боксерського залу. 
— Сподіваюся, ці діти продовжать свої заняття боксом і після майстер-класу. Сьогодні дбати про своє здоров’я – як ніколи актуально. Але справа не лише у здоровому самопочутті, а й згуртуванні молоді. Вінницьким юнакам потрібна наша увага. Вони мають розуміти, що не залишені суспільством і є дорослі, які турбуються про них, навчають чомусь корисному, — продовжує Роман. 
Серед учасників тренування були і юні вимушені переселенці. Зокрема, із Луганська, Миколаївської області.  
— Частина із наших спортсменів бачила на власні очі бомбардування і ракетні обстріли, побувала в окупації. Наша мета – зробити для них все максимально на високому рівні, допомогти із психологічною реабілітацією. Треба допомогти вимушеним переселенцям трохи відволіктися від жахливих споминів, —  додав відомий боксер.
Після майстер-класу у цей же день пройшов благодійний аукціон за участі Романа Головащенка. Були розіграні боксерські рукавички Романа Головащенка, безкоштовна фотосесія відомого вінницького фотографа Костянтина Ревуцького і картина художника Володимира Козюка. Зібрані кошти підуть на допомогу 28-й окремій моторизованій бригаді. Зокрема, на придбання дрону.
— Кошти на допомогу цій військовій частині ми збираємо на гумористичних «Шипшина-шоу» і різних благодійних заходах. За допомогою гумору допомагаємо відволіктися землякам від напруги, пов’язаною із війною, — сказав співорганізатор майстер-класу, представник громадської організації «Цвіт шипшини» Олександр Коваль.

 

Причини завершення кар’єри  
Роман Головащенко вважає, що вінницький бокс останніми роками неухильно прогресує.
— Про це красномовно свідчить те, що у складі різних національних збірних є вінницькі боксери. Приміром, на останній чемпіонат Європи поїхали три наших земляки. Серед вінничан стабільно є чемпіони і призери міжнародних змагань, — сказав він.  
Зірка каже, що не особливо агітує займатися молодь саме боксом. 
— Кожен вид спорту  —  це чудово і круто. У кожного є свої переваги. Все це дуже індивідуально. Для мене бокс — це можливість довести щось самому собі, подолати пороги власного страху і болі,  — розповів він. 
Роман Головащенко особливо згадує важкий переможний бій за звання чемпіона Європи проти Гогіьа Горгіладзе (Грузія). Він пройшов влітку 2016 року на хокейному стадіоні Центрального парку Вінниці і зібрав близько п’яти тисяч глядачів. Також йому запам’ятався поєдинок за титул Інтерконтинентального чемпіона із Якупом Сагламом (Німеччина) у 2013 році. 
Інтернаціональний чемпіон розповів, що незабаром завершить свою непересічну спортивну кар’єру.  
— Для повноцінної підготовки на професіональному рівні потрібно бути стовідсотково бути сконцентрованим на тренувальному процесі. А в зв’язку із новою роботою, директором Центрального міського стадіону, це буде неможливим. Бо часу на спортивну підготовку до поєдинків бракуватиме. Водночас я продовжу наукову роботу, пов’язану із боксерською діяльністю. Зараз займаюся написанням дисертації на тему «Вдосконалення спеціальних якостей боксерів високої кваліфікації», — пояснив Роман Головащенко. 
Директор стадіону нагадав, що «Локомотив» потребує реконструкції і ремонту. 
— Я докладу всіх зусиль, аби покращити матеріальний стан стадіону, в тому числі і підтрибунних приміщень. Зокрема, залів боксу, боротьби і штанги., який також перебуває у складному стані, — наголосив Роман Головащенко. 

Переглядів: 83
Ім`я *:
Email *:
Код *: