Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Липень » 1 » Команда «ОКС-ШВСМ-ЦОП» в 18-й раз виграла чемпіонат України!
09:18
Команда «ОКС-ШВСМ-ЦОП» в 18-й раз виграла чемпіонат України!

Сім турів, кожен з яких складався із серії матчів, тривав чемпіонат України з хокею на траві (вища ліга) серед чоловічих команд. Ці змагання розпочалися восени, а завершилися минулої неділі у Вінниці. Сенсації не сталося: перші дві сходинки зайняли клуби нашого міста.  

Перша поразка у сезоні
Найбільш інтригуючим для фанів був поєдинок між вінницькими клубами «ОКС-ШВСМ-ЦОП» («Олімпія-Колос-Секвоя – Школа вищої спортивної майстерності – Центр олімпійської підготовки») і «ШВСМ-Олімпія». Діючі чемпіони України, «колосівці», перед останньою чвертю гри поступалися із сенсаційним розгромним рахунком 0:4. Причому двічі вони пропустили з пенальті.
Головний тренер національної збірної Павло Мазур, який до цього експериментував зі складом, терміново випустив на поле лідерів. Це кардинально змінило ситуацію: «ОКС-ШВСМ-ЦОП» закрив суперника на його половині поля. Після розіграшу кількох небезпечних штрафних кутових ударів і реалізованого пенальті фаворити скоротили відставання до мінімуму. Але часу, щоб звести поєдинок бодай до нічиєї, вже не залишалося. Отже, 4:3 на користь «ШВСМ-Олімпії».
Отже, перша поразка команди Павла Мазура у чемпіонаті України сезону 2018/2019 років. Але в наступних іграх вона впевнено переграла «ШВСМ-Старт» (Бердичівський район, Житомирська область) – 6:0 і збірну Черкаської області – 7:1. Зважаючи на раніше створений серйозний відрив від конкурентів, це принесло «ОКС-ШВСМ-ЦОП» чергові золоті нагороди.
Команда Павла Мазура, починаючи із 1998 року, стала чемпіоном України у 18-й раз. А також здобула путівку до клубного чемпіонату Європи. До речі, в індорхокеї (зимовий аналог хокею на траві) колосівці 20 разів вигравали комплекти медалей найвищого ґатунку.       
Срібло чемпіонату України виграли хокеїсти вінницької «ШВСМ-Олімпії», бронза – у команди Житомирщини.  

Підсилення з Італії і Хорватії
Головний тренер «ШВСМ-Олімпії» Микола Касянчук сказав, що його команді вдалося перемогти багаторазових чемпіонів України значною мірою завдяки своєчасному кадровому підсиленню.
– З італійського клубу до нас прибув Віталій Шевчук, з хорватського – Віталій Калинчук. Водночас дисципліновано зіграла вся наша команда. Хлопці нервово діяли лише наприкінці матчу, бо прагнули зберегти переможний результат. Але перемогу над «ОКС-ШВСМ-ЦОП» ми здобули цілком заслужено, – наголошує Микола Касянчук.  
Торік «ШВСМ-Олімпії» була бронзовим призером. Цьогоріч вдалося піднятися сходинкою вище.
– Я задоволений і якістю грою, і ставленням до своїх обов’язків  з боку наших хокеїстів. А ось про виступи в єврокубках не думаємо. Адже фінансовий стан команди бажає бути кращим, – пояснив пан Касянчук.   

Одразу не зібралися
Новоспечений чемпіон України, 26-річний  передній захисник Іван Яковенко, визнав, що його команда могла дещо розслабитися перед принциповим вінницьким дербі. Бо навіть можливі поразки в усіх завершальних матчах не впливали на домінуюче турнірне становище «ОКС-ШВСМ-ЦОП», яке було забезпечено завдяки вдалій грі у попередніх турах.    
– У перших двох періодах дербі ми ще не зібралися. Почали діяти активніше, лише пропустивши чотири м’ячі. Після великої перерви тренер підкорегував склад, що позитивно вплинуло на якість нашої гри, – каже Іван Яковенко.
Один із лідерів вінницької команди високо оцінює ігровий потенціал одноклубників. Йдеться в першу чергу про виступи на європейському рівні.
– У нашій команді багато молодих гравців. Торік вони не демонстрували особливо якісної гри. А нині рівень молоді істотно зріс. Це має позитивно вплинути не лише на результати клубу, але й національної команди України. Якщо тренери активніше залучатимуть молодих гравців, вони допоможуть зробити гру синьо-жовтої збірної енергійнішою і більш швидкою, – вважає Іван Яковенко.         

Виступ у Світовій лізі
Павло Мазур також пояснив, чому його команда несподівано для вболівальників програла дербі   
– В першому таймі ми виставили експериментальний склад, а також пробували деяких виконавців на незвичних для них позиціях. Адже дербі не мало турнірного значення, ми достроково стали чемпіонами. Водночас честь і хвала «ШВСМ-Олімпії», яка спромоглася нас подужати, – сказав Павло Мазур.  
Тренера засмутила невиразна гра своїх гравців у дербі. Дався взнаки не дуже вдалий нещодавній виступ у Франції, на Світовій лізі. Причому він мав статус відбору на Олімпійські ігри. Саме гравці клубу «ОКС-ШВСМ-ЦОП» складали кістяк національної збірної.
Наша команда посіла там сьоме місце із восьми збірних. В групі українці програли господарям поля – 1:9, поступилися корейцям – 2:8  і розійшлися миром зі збірною Чилі – 2:2. У «втішному» поєдинку за сьоме місце українці переграли Сінгапур – 3:1.  
– Якби у групі виграли хоча б один поєдинок, могли б розраховувати на більш високе місце у Світовій лізі, – каже Іван Яковенко.
– У цих важливих змаганнях в нашій команді не знайшлося лідера, який міг би повести за собою. Зокрема, ми налаштовувалися на перемогу над Чилі. Інша підгрупа була слабшою нашої, тому у разі виходу до плей-офф ми мали б шанси на медалі, – сказав Павло Мазур.  
Хокейний сезон ще не завершено. З 18 по 22 липня молодіжна збірна України виступатиме на чемпіонаті Європи. А з 28 липня по третє серпня на аналогічному змаганні зіграє й наша національна команда. Основу обох складають вінничани.  

Переглядів: 248
Ім`я *:
Email *:
Код *: