Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 18 » «Коломбо» на чолі з Колінсом Нгахою не встояв у фіналі меморіалу ветеранів «Ниви» і «Локомотива»
09:23
«Коломбо» на чолі з Колінсом Нгахою не встояв у фіналі меморіалу ветеранів «Ниви» і «Локомотива»

У Вінниці, в спорткомплексі «Термінал», відбувся турнір з міні-футболу серед ветеранів шкіряного м'яча пам'яті екс-гравців «Ниви» і «Локомотива». Змагання були організовані обласною федерацією футболу.

На старт вийшли чотири команди: «Кристал», «Челсі», «Інтеграл» і «Коломбо», в складі якої грав 35-річний капітан «Ниви-В» Колінс Нгаха. Ветерани-футболісти щиро спілкувалися один з одним і до спортивного майданчика, і під час матчів. Зрозуміло, ігри були дружніми, але при цьому вони викликали інтерес. Вболівальники охоче спостерігали за діями кожного гравця.

Було зіграно 4 матчі. Кожен складався з 2 таймів по 10 хвилин. У півфіналах «Кристал» здолав «Інтеграл» – 4:1, а команда «Коломбо» перемогла «Челсі» з рахунком 1:0. У поєдинку за третє місце «Челсі» виграв у «Інтеграла» – 5:3. В фіналі «Кристал» переграв «Коломбо» з рахунком 3:1.

– Дуже важко згадувати «зоряних» футболістів, з якими грав і яких вже немає в живих.  Зокрема, віртуоза атаки Валентина Трояновського, який виступав згодом з Валерієм Лобановським у київському «Динамо», нападника Бориса Липського, воротаря Володимира Ковиліна, півзахисників Ігоря Балакіна, Анатолія Воєводкина, Анатолія Александрова (якого за своєрідну манеру бігати і обводити суперників приліпилося прізвисько «моторолер»), форварда Євгена Снітка, – зазначив єдиний у Вінниці гравець першого складу «Локомотива» 1958 року Михайло Петров.

З теплотою згадує про футболістів 70-80-х років, які пішли з життя, рекордсмен «Ниви» за забитими голами (142) і за числом проведених матчів (513) Павло Касанов.

- Пригадую яскраву гру півзахисника Вадима Тищенка, який став чемпіоном Олімпіади-1988. Також сумно, що немає з нами Івана Вишневського, який здобув в складі збірної СРСР срібну медаль на чемпіонаті Європи-1988. Добре грали воротарі Анатолій Бабенко (виступав також за московське «Торпедо»), Олексій Сивак (в пам'ять котрого зараз проходять щорічні юнацькі турніри), надійний захисник Олександр Грушанський (відіграв за «Ниву» практично без замін 12 сезонів; пішов він з життя «по - футбольному» - в Літині під час матчу ветеранів), – сказав Паша Касанов.

– Мені важко усвідомлювати, що багатьох футболістів, які захищали прапор «Ниви», вже немає з нами. Це, приміром, гравці 60-х років Лев Лахно і Володимир Сич. Зовсім нещодавно пішли з життя захисники Олег Федорук і Сергій Потапов, нападник Віталій Кароянов, Анатолій Бабенко (зіграв за «Ниву» майже 250 матчів), футболіст збірної Казахстану Віталій Артемов, якого не стало восени цього року (грав «за орендою» у «Шахтаря), – сказав тренер ДЮСШ «Прем'єр-Ниви», екс-воротар «Ниви» Олександр Гайдаржи.

 

Переглядів: 302
1 Роман Вінничанин 29  
0
Такі ветеранські турніри необхідні для підтримання фізичного та морального стану наших ветеранів. Якось не звично бачити в таких турнірах лідера, капітана та кращого гравця нашої команди Колінса Нгаху-хочеться щоб він ще провів за Ниву-В не один футбольний сезон на професійному рівні.

Ім`я *:
Email *:
Код *: