Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 24 » Керівником вінницького об’єднаного професійного ФК стане Василь Вовк
10:19
Керівником вінницького об’єднаного професійного ФК стане Василь Вовк

Наприкінці минулого року заявку на участь у другій лізі чемпіонату України з футболу подали одразу два вінницьких клуби – ФК «Вінниця» і «Нива». Це дещо здивувало, адже до того кілька років у нашому місті не могли назбирати коштів навіть на існування одного професійного клубу. Але 22 січня на звітній конференції обласної федерації футболу її голова Ігор Гатауллін озвучив компромісне рішення: створюється об’єднана команда, яка в новому сезоні стартуватиме в другій лізі!

Назву ще не погодили

За словами Ігоря Гатаулліна, ФК «Вінниця» в останні роки добре проявив себе на аматорському рівні, грав у всеукраїнських аматорських змаганнях і прагнув отримати всеукраїнський статус. Аналогічну мету задекларувала і реанімована «Нива». Тому при обласній федерації футболу була створена робоча група, яка мала розробити спільне рішення.

– Робоча група дійшла висновку, що Вінниччина має бути представлена на професійному рівні одним клубом. В цьому випадку легше знаходити фінансування і досягати результатів. Щоб убрати амбіції, ми створюємо об’єднаний  ФК. Це можна зробити досить швидко – лише за кілька днів, – сказав Ігор Гатауллін.    

За словами Ігоря Гатаулліна, назву новому клубу ще не затвердили. Можливо, це буде «Вінниця-Нива» або «Нива-Вінниччина» тощо.

Обласна федерація футболу запропонувала очолити новий клуб, який має стартувати на професійному рівні, екс-голові Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. Він добре проявив себе, як  почесний президент ФК «15 громада» (Руданське, Шаргородський район), який торік здобув Кубок області серед аматорських команд і вийшов до вищої ліги чемпіонату Вінниччини. А віце-президентами нового професійного ФК, за словами Ігоря Гатаулліна, мають стати представники «Ниви» і ФК «Вінниця».   

Два ФК майстрів – це розкіш

На конференції слово надали президенту ФК «Вінниця» Дмитру Руденку, президенту «Ниви» Вадиму Кудіярову і Василю Вовку. Вони були одностайні в тому, що два ФК майстрів для Вінниці – це розкіш. Але бачення ситуації було неоднозначним.

Дмитро Руденко розповів про 5-річну програму розвитку свого клубу, яка передбачає вихід на професійний рівень.

– ФК «Вінниця» був чемпіоном, призером і володарем Кубку області. А також брав участь в чемпіонаті України серед аматорів, що є обов’язковою підставою для виступів серед професіоналів. Вважаю, що ми заслужили право представляти регіон на рівні майстрів, – сказав Дмитро Руденко.              

Вадим Кудіяров нагадав про шлях відродження ФК «Нива» і бачення становлення професійного клубу.

– У нас є чудова спортивна база – СК «Нива», славний нивівський бренд, підписані угоди про співпрацю з провідними ДЮСШ. На Вінниччині близько п’яти тисяч дітей займаються футболом, і у них має бути перспектива, – відзначив Вадим Кудіяров. – П’ять мільйонів гривень, необхідних для входження до другої ліги, – не проблема для аграрної області, і ми їх знайдемо.

Брати Суркіси допоможуть?

Василь Вовк погодився очолити новий ФК майстрів. Він нагадав, що в цьому році виповнюється 20 років, як наша "Нива" грала в Кубку володарів Кубків УЄФА, і тому саме час почати відродження вінницького футболу. За його словами, друга ліга – це може бути лише перша сходинка у відродженні професійного ФК, а в подальших планах – як мінімум, вихід до першої ліги.

Нині Василь Вовк шукає фінансування для професійного клубу. За його словами, вже зібрана половина необхідної суми. За підтримкою він звертався до багатьох впливових керівників.   Приміром, до віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса, голови комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молоді, спорту і туризму Артура Палатного, президента Федерації футболу Києва Ігоря Кочетова та ін.

Василь Вовк звернув увагу, що проект відродження вінницького футболу підтримує й влада Вінниці та області. Також він підкреслив, що в команді гратимуть переважно місцеві вихованці.           

 

 

 

 

Переглядів: 404
2 Володимир  
0
ГАРНА КОМАНДА МАЙСТРІВ ФУТБОЛУ - ОБЛИЧЧЯ ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ.
ДЕ ДІЇ ГУБЕРНАТОРА І МЕРА ПО ЗАЛУЧЕННЮ ВІД БІЗНЕСМЕНІВ ДОСТАТНІХ КОШТІВ ДЛЯ
ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ КОМАНДИ?

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Дуже правильна і компромісна позиція створити одну єдину і потужну команду. Дуже добре, що до справи по відродженню професійної команди залучається така впливова і досвідчена людина як в області так і в Україні як Василь Вовк-те, що він може досить успішно долучатись до створення і успішного становлення Фк він довів на шаргородщині- впевнений що і у Вінниці він проявить себе не гірше і спільно з молодим і успішним менеджером Вадимомо Кудіяровим вони спільно зможуть створити міцний і боєздатний професійний ФК. Поєднання досвіду і молодості повинно дати супер ефект.

Ім`я *:
Email *:
Код *: