Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 27 » Керівники клубів Першої ліги виступають проти розширення дивізіону
08:52
Керівники клубів Першої ліги виступають проти розширення дивізіону

Керівники десяти клубів Першої ліги виступили із відкритим зверненням, бажаючи не допустити розширення дивізіону до 18 клубів.

"Звертаємось до Вас з проханням не підтримувати рішення Конференції Професіональної футбольної ліги України про збільшення кількості команд у Першій лізі сезону 2016/2017 рр. до 18-ти замість 16-ти, що було передбачене Регламентом Всеукраїнських змагань з футболу сезону 2015/2016 рр. серед команд клубів ПФЛ України. Для прийняття такого рішення делегатами Конференції ПФЛ не було жодних аргументованих підстав. Це дає привід говорити про дане рішення як про прояв волюнтаризму та неприховану авантюру, в яку хочуть втягнути усі команди Першої ліги. Також зауважимо, що підтримали таке рішення у своїй більшості лише делегати від клубів Другої ліги, а переважна більшість делегатів від клубів Першої ліги була категорично проти нього.

По-перше, розширення Першої ліги грубо порушило спортивний принцип проведення усіх Всеукраїнських змагань, а також положення Регламенту сезону 2015/2016 рр.. Рішення вийшло за межи правового поля, у якому має розвиватися український футбол.

По-друге, розширення Першої ліги у непрості часи сьогодення збільшить фінансові витрати команд на проведення ще чотирьох матчів, включаючи дві гри у гостях. Для такої "реформи", нагадуємо, немає жодних передумов.

По-третє, збільшення кількості матчів у сезоні зламає календар першості. При проведенні ще чотирьох матчів не всі тури першості будуть припадати на вихідні дні. Це є неприпустимим для нормальної роботи з вболівальниками, для популяризації першості в Першій лізі серед ймовірних вболівальників та зростання фінансової привабливості ліги для потенційних інвесторів.

По-четверте, розширення календаря приведе до того, що збільшиться кількість матчів, які будуть проводитися пізньої осені та ранньої весни. Впевнені, що для більшості клубів Першої ліги це стане проблемою, адже в них незаможні клубні інфраструктури – будуть псуватися поля, за поганих погодних умовах глядачі не підуть на трибуни тощо.

Тобто, є лише один негатив від прийнятого рішення про розширення Першої ліги. До речі, напередодні проведення Конференції ПФЛ можливість розглядання цього питання навіть не обговорювалась. Виходячи з цього, ми й звертаємось до Вас з проханням рішення Конференції про розширення Першої ліги у сезоні 2016/2017 рр. не підтримувати та залишити у ній 16 команд".

Заява підписана президентом "Авангарду" О.Большаковим, президентом "Геліоса" О.Гельштейном, виконавчим директором "Десни" І.Ушаруком, виконавчим директором "Іллічівця" Л.Палій, президентом "Інгульця" О.Поворознюком, президентом "Колосу" А.Засухою, директором "Нафтовика-Укрнафти" А.Полуніним, спортивним директором "Оболоні-Бровара" О.Резніченко, президентом "Полтави" Л.Соболєвим та віце-президентом "Черкаського Дніпра" Ю.Колесніком.

Нагадаємо, що у п'ятницю на Конференції ПФЛ було ухвалено рішення розширити першу лігу до 18 клубів, яке має бути затверджене Виконкомом ФФУ.

vk.com/first_league_ukraine

 

Переглядів: 385
1 Роман Вінничанин 29  
0
Я також проти. За регламентом у першу лігу з дургої перейшли тільки Колос Ковалівка та Верес Рівне, всі інші включаючи Інгулець, Буковину, Скалу та Арсенал перевели зважаючи на недобір у 1дивізіоні. Можна було цілком грати 1 лігуь і в 14 команд, а другу лігу розбити на 2 групи по тереторіальному принципу та й все. Що це за халявне підвищення в класі одразу для 4 представників другої ліги?

Ім`я *:
Email *:
Код *: