Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 7 » Юні вінницькі футболісти стали призерами в Болгарії
13:13
Юні вінницькі футболісти стали призерами в Болгарії

Днями із сонячної Болгарії повернулись юні вихованці Вінницької обласної ДЮСШ з футболу ім.Блохіна та Бєланова. Саме туди до курортного містечка Несебр було запрошено команду (два склади) гравців 2007 року народження на чолі із тренером Миколою Загоруйком для участі у Міжнародному дитячо-юнацькому турнірі з футболу «Несебр-cap 2016». У ньому, окрім місцевих колективів, взяли участь юні гравці з України, Молдови, Македонії, Сербії, Російської Федерації та інші. Графік ігор був складений так, аби діти мали змогу і відпочити на морському узбережжі Золотих пісків, і пограти у футбол. У віковій групі 2007 року виступило вісім команд.

Але, на жаль, не всі колективи чітко дотримувались правил турніру, на відміну від вихованців ДЮСШ ім. Блохіна та Бєланова. Майже на кожну гру команда су-противників виставляла одного або декількох старших за віком гравців, що було видно неозброєним оком. Та й суддівство теж було не дуже чесним, арбітри віддавали перевагу місцевим командам, ніби не помічаючи порушень правил їх гравцями, а у наш бік постійно призначали незрозумілі штрафні удари. Ці факти дуже обурювали, адже наші діти всі відповідали заявленому віку, але й за цих умов вони показали свій бійцівський характер і незважаючи на обставини, боролись на повну силу, перемагаючи команди навіть зі старшими гравцями. Коли дійшло до фінальних матчів, з груп вийшли обидва склади ДЮСШ ім. Блохіна та Бєланова і два склади місцевої команди «Звєздічка». У грі за «бронзу» впевнену перемогу із рахунком 4:0 здобув другий склад вінничан (капітан команди Назар Остапчук, голкіпер Ярослав Козачук, Антон Доценко, Антон Якимець, Назар Бабійчук, Єгор Чаленко, Ярослав Яськов, Іван Нелюбій).

А от за головну нагороду турніру розгорнулась справжня війна. Склалось таке враження, що наші земляки змагались не тільки із суперником, а й із суддями та організаторами. Зауваження нашого тренера та батьків щодо суддівства матчу, звісно, ніхто до уваги не взяв, тож перемогу віддали команді «Звєздічка», а перший склад ДЮСШ ім. Блохіна та Бєланова (капітан Андрій Севастья-нов, голкіпер Микола Оначенко, Іван Нгаха, Максим Белев’ят, Олександр Макітрук, Олександр Чорний, Максим Сонгаль, Нікіта Чубенко, Владислав Бондаренко) здобув «срібло». Тож незважаючи на всі негаразди, вінничани вибороли II та III місця на Міжнародному дитячо-юнацькому турнірі з футболу «Несебр-cap 2016».

Окремо хочеться розповісти про групу підтримки. Разом із дітьми на змагання прибуло чимало батьків, навіть місцеві клуби не мали таких фанатів, як наші хлопці. Вболівальники замовили однакові футболки з написами «Україна», «Вінниця», у кольорах національного прапора, тож коли вони з’являлись на стадіоні, всі одразу звертали увагу на цю торсиду. Під час ігор українські вболівальники шалено підтримували дітей голосним скандуванням: «Україна!», «Вінниця!», «Ми приїхали щоб перемогти!». За словами юних футболістів, це їх дуже надихало та надавало додаткових сил на гру. Матчі відбувалися за тридцятиградусної спеки, але наші діти все зробили для здобуття найкращого результату. (Так би грати дорослим на чемпіонаті Європи). Для нас вони справжні ПЕРЕМОЖЦІ. На церемонії нагородження, під час вручення кубків, батьки разом з дітьми виконали Гімн України, тримаючи у руках прапори нашої держави та скандували: «Слава Україні!», «Героям слава!». Всі присутні звернули увагу на українську делегацію, ніхто не залишився байдужим, адже жодна інша не спромоглась створити для своїх дітей таку підтримку.

По закінченні турніру юні футболісти отримали в подарунок від своїх батьків похід до аквапарку. Незважаючи на обставини, всі учасники поїздки отримали масу позитивних емоцій. Батьківський колектив вихованців Вінницької обласної ДЮСШ з футболу ім. Блохіна та Бєланова 2007 року народження щиро дякує тренерам Миколі Загоруйку та Олександру Дусанюку за професійне виховання та підготовку дітей до участі у міжнародному турнірі, завдяки цьому вони гідно представили нашу країну за кордоном. Також безмежно дякуємо нашим дітям за той океан позитивних емоцій, який вони нам подарували.

Світлана ОСТАПЧУК, активна вболівальниця.
/vn.20minut.ua/

 

Переглядів: 363
1 Роман Вінничанин 29  
0
Молодці.

Ім`я *:
Email *:
Код *: