Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 18 » Як проходили вибори президента міської федерації футболу (ФОТОРЕПОРТАЖ)
10:51
Як проходили вибори президента міської федерації футболу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Одразу чотири кандидати

Інтригувало те, що на місце очільника претендували одразу чотири кандидати, які пов’язані з провідними вінницькими аматорськими клубами. Зокрема, діючий президент міської федерації Дмитро Руденко (президент ФК «Вінниця»), Геннадій Трофименко («Нива»), Юрій Корбут («ЕМС-Поділля») і Валентин Вишталюк («ЯСКО»). Порадувало, що колишній радянський «одобрямс» відійшов у минуле.  

Далеко не всі бажаючі представники футбольної громадськості змогли потрапити на конференцію. Організатори заходу найняли службу охорони, яка пропускала на засідання лише делегатів конференції та журналістів. В президіумі, разом з Дмитро Руденком, були перший заступник голови обласної федерації футболу Семен Ханук, представник обласної федерації футболу Василь Мамчур і заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук. 

Конференція розпочалася з приємної події. Дмитро Руденко нагородив головного тренера ФК «Будівельник» Олега Шаповалова в зв’язку з його 60-річним ювілеєм.  

Паспорти футболістів та інші досягнення

Перші голосування по технічних питанням (обрання лічильної і мандатної комісії) не віщували подальшої бурі. Звіт Дмитра Руденка щодо виконаної роботи протягом каденції складався з відеоролику з відгуками відомих футбольних особистостей і змістовного докладу. Йшлося по чимало здобутків міської федерації. Приміром, про запровадження паспортів футболістів, що унеможливлює виступи одночасно за кілька команд; проведення чемпіонатів серед таксистів, працівників держустанов, бійців АТО; збільшення масовості у міських змаганнях з футболу і футзалу; запровадження зимової першості з великого футболу; запрошення на турніри до Вінниці володарів «Золотого м’яча» Ігор Бєланова та Андрія Шевченка та багато іншого.

Схвалив роботу федерації і її очільника Роман Семчук. Серед іншого, він звернув увагу, що в чемпіонаті міста з футзалу нині грає рекордна кількість команд – 54. Семен Ханук зауважив, що обласна федерація плідно співпрацює з міською і високо оцінив її роботу в більшості аспектів. Він лише звернув увагу, що, на жаль, у Вінниці й досі немає команди майстрів.

Зняли кандидатури на користь Корбута

Далі на адресу міської федерації почали лунати критичні зауваження. Президент ФК «Яско» Ігор Скоромний, депутат Вінницької міської ради хоча і поставив «задовільно» роботі федерації, водночас висловив здивування, чому і навіщо конференцію охороняє «Гепард». Геннадій Трофименко розкритикував малу наповненість офіційного сайту міської федерації футболу і висловив зауваження щодо розвитку пляжного футболу в місті над Бугом. Валентин Вишталюк розповів, що він так і не зміг отримати списку делегатів конференції, через що не мав змоги вести з ними агітаційну роботу.

Після цього Геннадій Трофименко і Валентин Вишталюк зняли свої кандидатури на користь Юрія Корбута, засновника «ЕМС-Поділля».

Беззаперечною більшістю голосів 

У своїй промові пан Корбут розповів, що вкладає чималі кошти в футбол, адже є засновником фірми і підприємства з виготовлення спортивного одягу. Серед іншого, він зупинився на необхідності покращення матеріального забезпечення та залученню інвесторів для міської федерації футболу. Дмитро Руденко в заключному виступі повідав о підготовці масових проектів: футбольній битві районів, підготовці міжнародного турніру у Вінниці тощо.

Здавалося, зараз варто перейти до голосування і завершити конференцію. Але опозиціонери, серед яких був президент «Ниви», депутат Вінницької міської ради Вадим Кудіяров, почали вимагати у керівництва федерації футболу списку всіх делегатів конференції. Або хоча б просили кожного з делегатів встати і назватися. Коли ці вимоги не були виконані, всі три опозиційних кандидати та їхні прихильники вийшли із залу засідань.

Відкрите голосування, зрозуміло, відбулося без них. 37 з 48 делегатів віддали свої голоси за Дмитра Руденка. 

Переглядів: 310
8 Хрущ  
0
7 Роман Вінниччанин 29
Вадим Ігорович вчора заявив інше. І демонтративно пішов в з зали.

7 Роман Вінниччанин 29  
0
Та ні у нас буде одна єдина федерація футболу м. Вінниці іншої просто бути не може. Все буде гаразд- єдине хотілось аби міська федерація активно долучалась і всіляко сприяла ідеї відродження професійного футболу у місті над Бугом.

6 Хрущ  
0
5 Роман Вінниччанин 29

Це питання до Віце-президента Ниви, який заявив про те що створить свою Федераці футболу міста

5 Роман Вінниччанин 29  
0
Яка це така може бути окрема міська федерація футболу ? Може бути районна, міська, обласна і ФФУ - все. Казати можна все що завгодно, однак чи вкладеться воно потім в рамки законності та здорового глузду?

4 skniva  
0
Роман. Пан Хрущ прав. Оппозиционеры в сердцах заявляли, что создадут свою федерацию. Но вряд ли это было серьезно

3 Роман Вінниччанин 29  
0
І до чого цей вислів "Ваш клуб заявив що зробить свою федерацію" ? Це як так розумію, аби "підколоти" то у Вас це не вийшло.

2 Хрущ  
0
Ваш клуб заявив що зробить свою федерацію

1 Роман Вінниччанин 29  
0
Те, що переобрали голову міської федерації це добре-все одно будь-яка зміна принесе нові ідеї та новації в розвиток міського футболу.Але чи позитивно це буде по відношенню до нашого клубу не знаю - не впевнений - хоча я можу помилятись.

Ім`я *:
Email *:
Код *: