Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 21 » Інтерв'ю капітана "Ниви-В" Колінса
09:04
Інтерв'ю капітана "Ниви-В" Колінса

 

Колінс Нгаха не сумує за батьківщиною, бо його родина у Вінниці
Цієї середи вінницька "Нива-В" дебютує на професійному рівні. Гра з "Поділлям" (Хмельницький) відбудеться 20 липня, о 18.00, на СК "Нива". Отже, після чотирирічної перерви до нашого міста повертається Великий футбол.
Одним із лідерів нивівців є 34-річний камерунський легіонер Колінс Нгаха. Недарма півзахисник в останньому контрольному матчі перед сезоном забив два голи (один з них - з пенальті) і приніс перемогу "Ниві-В" над першоліговою "Десною" (Чернігів) - 2:1.
А взагалі Колінс Нгаха добре знайомий місцевим уболівальникам, адже кілька сезонів успішно виступав за ФК "Вінниця". В інтерв'ю "Місту" футболіст розповів, як себе відчуває у новій команді і взагалі у Вінниці, а також нагадав про сходинки спортивної кар'єри.

Грав у Прем'єр-лізі
- Колінсе, чи важко було забити два гола "Десні", адже Ви не так давно почали виступати за "Ниву-В"?
- Я нещодавно перейшов до цієї команди, але футболом займаюся багатенько (посміхається. - Авт.). Взагалі не планував проводити матч із "Десною". Адже пропускаю найближчий кубковий поєдинок з "Поділлям" через червону карточку в останньому матчі чемпіонату України серед аматорів, коли виступав за ФК "Вінницю". Водночас завжди цікаво грати з командою вищого рангу, бо "Десна" - один із лідерів першої ліги.

- Нагадайте, в яких відомих командах виступали?
- Я перебував у луганській "Зорі", але провів за неї лише одну гру і отримав важку травму. А ось за команду першої ліги "Сталь" (Алчевськ) виступав майже чотири роки. Вона займала зазвичай 2-3 місця, а її найгіршим результатом було сьоме місце.

Син займається футболом

- Чому тоді перейшли до ФК "Вінниця", адже вона грала лише на аматорському рівні?
- Через відомі події на Донбасі "Сталь" спочатку переїхала в Полтавську область, але там вона не прижилася. Тому вирішили клуб ліквідувати, і я переїхав до Вінниці.
 

- Що можете згадати цікавого під час виступів за містян?
- Хоча ФК "Вінниця" грав у аматорському чемпіонаті України, в нашій групі були дуже серйозні команди: "ОДЕК" (Оржів), "Рух" (Винники), "Колос" (Ковалівка) тощо. Ми виступали непогано, виходили до фінальної частини чемпіонату.
Згодом мені запропонували переїхати в Краматорськ, де в місцевому клубі другої ліги "Авангард" я відіграв півроку. До останнього часу я знову виступав за ФК "Вінниця".
 

- Чому постійно повертається до Вінниці?
- Бо в мене тут мешкає сім`я: дружина Юлія і два сини - 8-річний Іван і 2-річний Крістіан. До речі, старший займається футболом у ДЮСШ Блохіна-Бєланова.

"Обіцяємо себе не жаліти"

- Як оцінюєте потенціал "Ниви-В"?
- Підібрався непоганий ігровий колектив, що показали контрольні матчі. Керує командою сильний тренерський штаб на чолі з досвідченим тренером Володимиром Ревою. Якщо ми будемо виконувати хоча б наполовину його вимоги, то матимемо непогані шанси показати гарну гру і високі результати.

- Що хочете сказати вболівальникам "Ниви-В"?
- Ми гратимемо виключно на перемогу в усіх матчах. Але це футбол, а не математика, тож гарантувати нічого не можна. Обіцяємо себе не жаліти на полі і битися за кожен м'яч. Вінницька команда буде прагнути, щоб на стадіоні був завжди аншлаг. Адже ми граємо в першу чергу для вболівальників, і їх підтримка є дуже важливою і необхідною.
 

Добре там, де нас нема

- Нагадайте, коли і чому переїхали до України?
- Це було у 2002 році. Я приїхав до Вінниці, щоб навчатися на факультеті менеджменту політех"

- Не думали повернутися до Камеруну? Напевне, ні, адже рівень українського клубного футболу є вищим.
- Згоден, футбольні клуби в Україні є сильнішими, ніж на моїй батьківщині. А ось збірна Камеруну колись була дуже потужною. На жаль, зараз її рівень дещо впав.

- Де сьогодні краще живуть - в Україні чи в Камеруні?
- Як кажуть: "добре там, де нас нема". Дуже важливо, що у Вінниці у мене є робота, я займаюся улюбленою справою. Але найголовніше, що у мене тут родина, яку я дуже люблю і до якої прив'язаний. Тому відчуваю себе в місті над Бугом комфортно і не дуже сумую за батьківщиною.
 

Володимир Коливанов

За матеріалами: misto.vn.ua

Переглядів: 519
1 Роман Вінничанин 29  
0
Давай капітане підключайся до команди вже найближчої неділі у стартовому матчі чемпіонату України проти новокаховської Енергії. Віримо в тебе та команду. Успіху.

Ім`я *:
Email *:
Код *: