Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Серпень » 18 » Грачик Осіпян боротиметься на чемпіонаті світу
09:12
Грачик Осіпян боротиметься на чемпіонаті світу

29-річний вінничанин Грачик Осіпян нещодавно став бронзовим призером чемпіонату Європи з самбо серед чоловіків. Тепер племінник провідного вінницького тренера Юрія Осіпяна готується до чемпіонату світу, який пройде в листопаді в Болгарії. Він виступатиме у ваговій категорії до 52 кг.

Сподівання на медаль

– Грачик вже змагався на чемпіонатах світу. Але поки не здобував медалі. Сподіваюсь, що цього разу йому це вдасться. Грачик вже чотири роки перебуває у складі національної збірної, – каже тренер Вінницької ДЮСШ «Колос» Юрія Осіпян.

Підготовка Грачика Осіпяна до світового чемпіонату переважно проходитиме у Вінниці. лише перед самим змаганням він перебуватиме на зборах в Конча-Заспі в складі національної команди.   

Проблема із залами

Серед вихованців Юрія Осіпяна – чемпіонка світу Тамара Карапетян, призер чемпіонату світу серед майстрів Борис Максимчук, призери чемпіонатів світу Олександр Олійник, Армен Варданян, Денис Плошенко. Підростає й молода зміна. Зокрема, Юрій Осіпян сподівається на перспективну Валентину Страйста-Бурлаку, яка може сягнути п’єдесталу на чемпіонаті України серед школярів.

– На жаль, готувати спортсменів високого рівня заважає брак фінансування і відсутність нормальних тренувальних баз для занять самбо у Вінниці. В 2011 році нас «попросили» з залу Вінницького медуніверситету. Останні роки ми були практично без борцівського залу – орендували приміщення в СК «Авангард», на фабриці «Поділля». Тепер перебралися до залу на картографічній фабриці, – каже Юрій Осіпян.  

Тренер з великої літери

Відомі учні Юрія Грачиковича тепло відгукуються про свого наставника.  

– Я вважаю його своїм другим батьком. Без Юрія Грачиковича не досягла б високих результатів. Дуже вдячна своєму батькові, що в 10 років він привів мене у зал боротьби, – каже Тамара Карапетян. – Юрій Осіпян – професіонал у своїй справі. Він дуже любить дітей, і учні йому довіряють. Це тренер з великої літери. І дуже шкода, що фахівець, який виховує чемпіонів Європи і світу, не має належної фінансової підтримки з боку держави і навіть власного житла.

За кошти наставника

 

Борис Максимчук наголошує, що Юрій Грачикович завжди вчив учнів порядності. Його гасло: «В першу чергу ви повинні бути людьми, а спортсменів я з вам зроблю».

– У 90-х роках була криза, не платили роками зарплат, не давали коштів і на змагання. Тому наш тренер зайнявся бізнесом. Причому левову частину зароблених грошей витрачав на нас. Тобто ми постійно їздили на чемпіонати за його кошти. Наставник розумів, що без змагань результату не буде. Юрій Осіпян був для нас не лише тренером, але й вихователем та другом,  – каже Борис Максимчук.

 

 

 

Переглядів: 346
1 Роман Вінничанин 29  
0
Успіху Грачику Осипяну.

Ім`я *:
Email *:
Код *: