Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 31 » Футболістки з Махнівки – серед лідерів першої ліги чемпіонату України
09:33
Футболістки з Махнівки – серед лідерів першої ліги чемпіонату України

У той час, коли флагман чоловічого футболу Вінниччини «Нива-В» виступає у другій лізі чемпіонату України, то краща жіноча команда нашої області – в першій. Хоча фактично це також найнижчий дивізіон національної першості, адже далі – лише аматори.

«Колос» з с. Махнівка (екс-Комсомольське, Козятинський район) провів в першій лізі три поєдинки. І наразі посідає в групі чемпіонату України, який проходить за системою «осінь/весна», друге місце. А ось команди Вінниці серед жіночих клубів майстрів поки немає.

Про досягнення і перспективи у своїй роботі розповідає голова комітету жіночого футболу Вінницької обласної федерації футболу, головний тренер жіночої збірної Вінниччини Юрій Наровицький. 

– Найближчий тур «Колос» зіграє 28 серпня у Львові. Там команда з Козятинщини поміряється силами з клубом Львівського державного університету фізкультури і спорту. Він поки посідає перше місце в турнірі. Тому цей поєдинок значною мірою вплине на турнірне становище лідерів, – каже Юрій Наровицький. 

– Юрію, як відомо, махнівський «Колос» складається з кращих футболісток Вінничини. Цікаво, хто з них представляє місто над Бугом?

– За «Колос» грає п’ять вінничанок, членів збірної області. Серед них лідерами клубу з Махнівки є Олена Зорич, Віра Сапонюк і Дар’я Брижчук.                 

– А коли вже жіноча команда з нашого обласного центру вперше в історії виступатиме на рівні майстрів?

– За планом, з наступного сезону. Збираємося заявити команду Вінниці до першої ліги чемпіонату України в 2017 році. Обласний комітет жіночого футболу втілюватимемо цей проект у життя спільно з ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, де добре навчають грі № 1 юних представниць прекрасної статі.  

– Нещодавно відбувся зональний чемпіонат України серед футболісток 2002 – 2003 р.н. центрального регіону, який наша команда виграла. За рахунок чого?  

– Перед цим змаганням обласна федерація футболу організувала важливі навчально-тренувальні збори. Якісна підготовка далася взнаки – збірна Вінниччини в Умані (Черкаська область) посіла перше місце. Наша команда перемогла опонентів з Черкаської, Полтавської і Кіровоградської областей.

– Як завершився фінальний етап командного чемпіонату?

– До збірної Центрального регіону (за підсумками зональних змагань) увійшли вісім вінничанок. Боролися на фінальних змаганнях в Миколаєві. Там, на жаль, наш колектив зайняв лише п’яте місце серед шести команд. Водночас кращим гравцем фіналу визначили вінничанку Юлію Христюк, яка є чинним членом збірної України серед дівчат до 15 років.          

– До яких стартів наші футболістки готуються?

– З 22 по 26 серпня в Івано-Франківській області відбуватиметься чемпіонат України з футболу серед дівчат 1999 – 2000 р.н. Його учасники вже розбиті на шість підгруп, переможці яких виступатимуть у фіналі. Збірна Вінницької області, яку делегує обласна федерація футболу, на першому етапі змагатиметься проти «Надвірняночки» (Львів) і «Освіти-Волинянки» (Луцьк).

Аналогічні всеукраїнські змагання з футболу серед дівчат 2002 – 2003 р.н. відбуватимуться на початку вересня в Тернополі. Там також буде представлена збірна Вінниччини. 

Переглядів: 357
1 Роман Вінничанин 29  
0
Дівчата справжні молодці. Хоча й жіночий футбол поступається чоловічому по інтересу, відвідуваності та престижу - та все ж він є і має бути. Так тримати дівчата.

Ім`я *:
Email *:
Код *: