Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 25 » Детальний звіт про конференцію ПФЛ. "Нива-В" отримала атестат
08:14
Детальний звіт про конференцію ПФЛ. "Нива-В" отримала атестат

У Будинку футболу відбулася Конференція ПФЛ. Всі подробиці в спеціальному репортажі pfl.ua 

 


16:20. На сьогоднішній Конференції ПФЛ озвучено чимало дуже важливих рішень. Одне із них стосується Кубка України. Раніше були нарікання з боку багатьох клубів ПФЛ, що при двохматчевій схемі у них мало шансів на сенсації у боротьбі з представниками вищого дивізіону. Ті також були не в захваті від необхідності грати дві зустрічі, звертаючи увагу на те, що часто у парі все вирішувалося ще після першої гри.


Наразі вирішено проводити лише по одній зустрічі, як це було в попередніх сезонах до реформи. Саме тоді, нагадаємо, відбулися найвищі досягнення клубів нижчих ліг - коли друголіговий черкаський "Славутич" дістався півфіналу Кубка України сезону 2013/2014, й туди ж пробивалися представники першої ліги у попередніх розіграшах.

16:12. Конференцію завершено! Вона тривала більш як пять годин, була дуже гарячою, демократичною і ухвалила низку важливих, а подекуди, історичних питань. Дякуємо за увагу!

16:08. Переходим до питання про затвердження штатного розкладу ПФЛ, яке було ухвалено одноголосно.

16:02. Кошторис затвердили, його подробиці окремим матеріалом.

15:50. Переходимо до питання затвердження кошторису надходжень та витрат ПФЛ на сезон 2016/17.

15:44. Ухвалено рішення визнати ТОВ Ліга-Футбол маркетинговим партнером ПФЛ, план дій з реалізації стратегії розвитку затвердити.

15:15. Питання маркетингу. Доповідач - маркетинг-менеджер Світлана Рибакова.

15:10. Переходимо до пункту порядку денного: Про затвердження плану-календаря Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17. Пропозиція така - Кубок стартує 20 липня, чемпіонат - 24 липня. Весняна частина стартує 25 березня, сезон завершується - 27 травня. Ухвалено!

 

14:55. Обговорюється питання щодо кількості замін у матчах змагань ПФЛ. Віктор Дердо на фото) нагадав, що Правилами гри ФІФА передбачається лише три заміни, але рішення за Конференцією ПФЛ. У підсумку ухвалено рішення заміни проводити за формулою чотири в першій і п'ять - у другій лігах. Знову ж все залежить від Виконкому ФФУ.

14:50. Всі етапи Кубку пропонується проводити з одного матчу. Пропонується проводити передматчеву нараду за чотири години до початку матчу - за участю обох клубних офіцерів безпеки, представників команд, представників МНС, представник Нацполіції, наглядач арбітражу та 4-й арбітр.

14:45. Сергій Макаров інформує щодо пілотного проекту змагань U-19, в якому, до речі, бере участь команда "Скали", а з нового сезону ще й "Арсенал-Київ". А точніше, йдеться про те, що футболіст-професіонал на підставі чинного контракту і зареєстрований за один клуб-учасник змагань U-19 має право бути заявлений за іншу команду цього клубу-учасника ПФЛ.

14:30. Як виняток через наявність об'єктивних причин, пропонується дати дозвіл на проведення матчів першої ліги останніх двох турів (два кінцевих осінньої частини сезону, два кінцевих весняної) на штучних полях.

14:25. У нас все ще триває обговорення питання щодо нової редакції Регламенту.

14:17. З нового сезону ПФЛ буде особисто призначати дати і навіть час матчів не пізніше ніж за 12 діб, але за узгодженням з клубом, що пов'язано з передачею телеправ. Це також поки проект до голосування Конференції.

14:15. ПФЛ пропонує ввести перехідний Кубок для першої та другої ліг окремо. Пропонується передати клубам першої ліги права на трансляцію матчів у мережі та на ТВ.Зараз за регламентом - обовязкова трансляція матчів першої ліги, післязатвердження питання про єдиний пул - ця ноша ляже на плечі ПФЛ.

14:10. Переходимо до розгляду наступного пункту порядку денного: Про затвердження Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17.

14:05. Ухвалено важливе рішення щодо другої ліги: з нового сезону у другій лізі не має бути більш як 18 команд. Приблизний склад як на фото нижче. Наголошуємо - зміни будемо внесено лише після відповідного рішення Виконкому ФФУ.

14:00. Приблизно так. Питання щодо атестату для "Суднобудівника" та "Тепловика" має вирішитися до кінця червня.

13:55. Таки "Тернопіль" залишився в першій лізі, за який більшістю голосів віддали перевагу над "Реал-Фармою".

13:45. Після голосування ухвалено таке рішення: у першій лізі з нового сезону розпочне 18 команд. Але це рішення має ухвалити Виконком ФФУ. До першої ліги заходить "Буковина", "Скала" і "Арсенал-Київ". Розглядається питання щодо ФК "Тернопіль".

13:43. У нас все ще тримає обговорення питання щодо кількісного складу першої ліги. Очікуйте новин.

13:23. Стосовно другої ліги Сергій Макаров пропонує повернутися до розгляду питання стосовно розділення другої ліги за географічним принципом. Він підтвердив інформацію про те, що Виконком ФФУ готує опитування у факсовому режимі про допуск до атестації ФК Львів та ФК Ужгород.

13:20. Повертаємося до розгляду складу учасників першої ліги: Питання №5 Про затвердження складу учасників та формату проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2016/17. Зараз про все дізнаємося.

13:10 Миколаїв, Полтава і Буковина не отримали атестати до  усунення всіх недоліків. Всі інші клуби отримали право виступати в змаганнях ПФЛ.

13:05. У питанні Про отримання клубами членства в ПФЛ, а також вихід та виключення клубів зі складу ПФЛ. Атестати ФФУ отримують Жемчужина, Балкани, Металург-Запоріжжя, Нива-В, Поділля. Після вердикту атестаційного комітету, надання відповідного пакету паперів та виїзду на місце для ощнайомлення з інраструктури можуть бути допущені до змагань "Тепловик" та "Суднобудівник".ФК Луцьк знявся з участі в процесі атестації.

 

13:00. Переходимо до затвердження Статуту в новій редакції ПФЛ. Юлія Гречко серед доповідачів.

 

12:55. Звіт аудиторської компанії затверджено та кошторис на наступний сезон. 

12:50. Переходимо до розгляду другого питання порядку денного: Звіт аудиторської компанії про фінансово-господарську діяльність ПФЛ за період з 01.07.2015 по 31.05.2016 рік.

12:45. Переше питання порядку денного розглянуто. Було нагороджено лауреатів Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16 та номінантів серед кращих прес-служб клубів ПФЛ.

12:20. Президент ПФЛ підтримав ініціативу запросити відповідну людину з правоохоронних органів, але учасники Конференці вирішили непоспішати. Президент "Інгульця" пан Поворознюк зазначив, що питання можна вирішити за допомогою детектора брехні. "Я особисто в клубі регулярно ним користуюся, щоб уникнути подібних питань з "незрозумілими" матчами", - підкреслив Олександр Григорович.

12:15. Директор "Оболоні-Бровар" пан Резніченко закликав колег не витрачати кошти на "позафутбольні" справи, за його словами кілька останніх турів весняної частини було перетворено у справжній фарс. Він запрпонував створити  ПФЛ відповідний орган, який тісно співпрацював би з Комітетом з етики і чесної гри ФФУ.

12:07. Голова Асоціації футболістів-професіоналів України Ігор Гатауллін подякував ПФЛ за плідну роботу і зазначив, що наша організація є однією з тих, хто тісно співпрацює у рамках міжгалузевої угоди у рамках захисту прав футболістів.

11:57. Голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Іван Федоренко зазначив, що вхід на стадіон не може бути безкоштовним. Іван Никифорович просить клуби поставитися до підготовки інфраструктури належним чином.

11:54. Президент ПФЛ зкликав клуби, які щось знають про матчі з фіксованим результатом або договірні - обов'язково треба повідомляти. У іншому випадку, важливо не заявляти в пресі чи де-інде безпідставно про це. Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко запропонував прямо зараз сказати про подібні негативні випадки.

11:53. У Атестаційної комісії ФФУ є питання відразу до 14 чинних клубів Ліги, а також до кількох потенційних новачків. І це дійсно проблема.

11:50. ПФЛ отримує 6 новачків та дві "двієчки", як ми й повідомляли. Тобто, точно буде 8 нових команд, а ще виконком ФФУ дав шанс пройти атестацію ще трьом клубам - один із них відмовився, але ще два продовжують і присутні тут (Суднобудівник Миколаїв та Тепловик Івано-Франківськ.

11:47. Обговорюється питання щодо команд, які увійдуть до першої ліги, президент ПФЛ повідомив прикру новину, підтвердивши припинення участі в першій лізі Динамо-2 (Київ) та Гірника (Кривий Ріг). ПФЛ пропонує залишити "Тернопіль" та увести "Буковину". Після невеликих дебатів було ухвалено перенести розгляд цього питання у подяку денному №5, коли затверджуватиметься склад учасників. "У делегатів саме буде час, доки дійдемо до цього питання, обдумати його", - зазначив Макаров.

11:45. У нас триває гаряче обговорення першого питання:

1. Про затвердження підсумків проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ та нагородження лауреатів сезону 2015/16.

11:30. Президент ПФЛ Сергій Макаров підбиває підсумки сезону. Розгорнутий матеріал підсумків сезонів очіікуйте вже завтра на оіційному сайті. Приємно, що змагання першої ліги сезону 2015/16 переглянуло більш як півмільона глядачів.

 

11:15. Триває робота лічильної та мандатної комісій.

11:00. Ми починаємо засідання.

10:55. Приїхали з Чернівців батьки Сергія Панасюка та його дружина Олександра. Нагадаємо, сьогодні  буде вручено премію відомого спортивного журналіста Сергія ПАНАСЮКА.

10:30. У нас все готове до нагородження кращих прес-служб.

10:30. Одне із важливих питань Конференції стосуватиметься об'єднаного телепулу команд-учасниць першої ліги. Його обговорення також очікується гарячим.

10:20. Зала Будинку футболу потихеньку наповнюється учасниками Конференції.

10:10. Починається реєстрація.



 

10:05. Руслан Забранський та Артур Валерко.

10:00. Починаючи з нового сезону вперше в історії ПФЛ переможці першої та другої Ліг боротимуться за перехідний кубок. Але для цього сьогодні потрібне відповідне рішення Конференції.

09:40. Цікаво, що матчі Кубка України на всіх трьох попердніх етапах складатимуться з одного матчу.

09:30. У нас уже приїхали перші учасники засідання: директори "Арсеналу-Київ", "Скали"та "Енергії".

0:05. Порядок денний засідання за цим посиланням

09:00. Сьогодні, 24 червня, у конференц-залі  Будинку футболу відбудеться XXV чергова Конференція ПЛ України. Делегати мають затвердити підсумки минулого сезону, приймуть нових членів до гостинної родини ПФЛ, назвуть дати старту нового сезону у першій та другій лізі.

Серед іншого, планується чимало цікаво нововведень, покликаних  урізноманітними та зробити змагання Ліги цікавішими, видовищнішими та з більш закрученою інтригою.

 

Переглядів: 396
1 Роман Вінничанин 29  
0
Це все дуже добре, що затвердили кількість учасників в складі ПФЛ на сезон 16-17 років і затвердили дату старту кубку і чемпіонату, але от цікаво, що зараз відбувається в Ниві, хто на оглядинах, хто вже підписав контракт, хто залишився зі старого складу і з ким врешті решn Нива буде проводити товаристські матчі. Михайле може Ви щось знаєте, якщо так поділіться, так як все покрито таємницею

Ім`я *:
Email *:
Код *: