Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Липень » 13 » У Вінниці провели чемпіонат України серед ДЮСШ з кульової стрільби
08:23
У Вінниці провели чемпіонат України серед ДЮСШ з кульової стрільби

Фінішував відкритий літній чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮШОР та училищ фізкультури з кульової стрільби. Протягом п’яти днів змагалися спортсмени 1996 р.н. та молодші. Це були стрільці від 12 до 23 років. Чемпіонат паралельно відбувався у двох містах: у Львові стріляли з пістолета, у Вінниці – з гвинтівки та по рухомій мішені. Причому деякі види програми проходили на нашому відкритому динамівському стрільбищі.

Перша медаль чемпіонату України
16-річна вінничанка Дар’я Римська бронзову нагороду в особистому заліку.
– Я задоволена, адже це перша моя медаль на чемпіонатах України. Стріляю і з малокаліберної, і з пневматичної гвинтівки. Більше люблю «пневматику». Гвинтівкою займаюся з самого початку, навіть не пробувала інші види. Не вважаю кульовою стрільбу складним видом спорту. Коли довго тренуєшся, на змаганнях вдається виступити вдало, – ділиться Дар’я Римська.      
Дівчина – майстер спорту України з кульової стрільби. Цим видом займається п’ять років.
– Мені з дитинства дуже подобається, коли влучаю у ціль.  Улюблена розвага перетворилася у професійне заняття. Вже роки три бачу себе лише у Великому спорті. Мрію колись потрапити на Олімпійські ігри і там поборотися за високі місця, – каже Дар’я Римська.   

Підготовка до Кубку світу  
Серед учасників першості були й члени національної збірної. Серед них – 18-річна Владислава Коваль (Львів), майстер спорту України міжнародного класу. Дівчина каже, що змагання у Вінниці для неї є тренувальними. На них вона готується до Кубку світу серед юніорів у Німеччині. Зараз Владислава Коваль до медалі не дотягнула, посіла п’яте місце.
– Результати мене поки що не сильно радують. Але це об’єктивно, бо у рідному місці не було умов для тренувань. У Вінниці я виступаю вже вдруге. Умови проведення – дуже гідні.
Вінницький динамівський тир – чудовий, адже стріляти можна просто неба. З кожним роком умови покращуються. А разом із тим – і результати учасників чемпіонатів у Вінниці, – розповідає Владислава Коваль.
Пані Коваль визнає, що у Вінниці є сильні майстрині кульової стрільби. Але ті, за її словами, переважно незабаром перейдуть у дорослий спорт.

Звитяги вінничан
Учасники представляли 34 команди із 16 областей. Серед них – дві з Вінниці, а також Липовецька і Ладижинська ДЮСШ. Загалом на рубіж виходили близько 350 юнаків і дівчат. Для визначення призерів в командному заліку результати в різних видах програми складалися.
Командну першість здобула СДЮШОР Дніпра. На другому місці – столична СДЮШОР. Високу третю позицію посіла Вінницька обласна ДЮСШ стрільби.
Чемпіонами серед вінничан в стрільбі з пістолета в міксті стали Богдан Кириленко і Тетяна Савоста. Вони виступали у Львові в олімпійській вправі на десять метрів.  
Призерами в особистому заліку стали Дар’я Римська (гвинтівка), Павло Крепосняк (пістолет). В командній вправі в стрільбі з гвинтівки бронзу вибороли Назар Кубов, Вадим Бондарчук і Павло Яцюра. Серед дівчат аналогічний результат показали три Дар’ї – Римська, Волошина і Козачук.

Головне стрільбище Львова згоріло
Головний тренер збірної Вінницької області з кульової стрільби Віктор Щерба повідомив, що наше місто такі змагання приймає вперше.
– На жаль, окрім цього динамівського 50-метрового тиру, сьогодні в Україні немає умов для проведення змагань в стрільбі з гвинтівки. Чекаємо, коли після пожежі буде відновлена база олімпійських видів спорту СКА у Львові. Також чекаємо відновлення колишньої стрілецької бази ТСОУ під Києвом, – каже Віктор Щерба.
– У Львові було близько 100 щитів для стрільби, у Вінниці користуємося 9.  На жаль, через згоріле львівське стрільбище у нас немає нормальної роботи секцій. Раніше значно більше львів’ян займалися кульовою стрільбою. Все це вплинуло на погіршення результатів наших спортсменів, – звертає увагу заступник головного секретаря чемпіонату України, суддя національної категорії Ігор Винярчук (Львів).
 
Чекаємо зірок-олімпійців
Яке повідомив Віктор Щерба, 29 липня у Вінниці пройде тренувальний збір членів олімпійської збірної країни. На нього запрошені 20 кращих спортсменів, заслужені майстри спорту. Вони готуватимуться до Кубку світу у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).
– Наразі п’ять українських стрільців є володарями олімпійських ліцензій. Серед них і вінничанин Олег Царьков! – нагадав Віктор Щерба.  
А вже третього серпня в місті над Бугом стартує чемпіонат України серед дорослих спортсменів. Він матиме статус відбору на чемпіонат Європи.
До речі, нині аж 19 вінничан входить до національної збірної України (у різних категоріях). Тож перспектива у наших стрільців є.    


Переглядів: 243
Ім`я *:
Email *:
Код *: