Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 19 » Експерт із питань державної безпеки Юрій Михальчишин провів тренінг для вінницьких членів «Національних дружин».
15:13
Експерт із питань державної безпеки Юрій Михальчишин провів тренінг для вінницьких членів «Національних дружин».

У Вінниці 18 квітня побував відомий політичний діяч, експерт із питань Державної безпеки Юрій Михальчишин. Він на запрошення молодих націоналістів нашого міста провів просвітницько-інформаційний захід у конференц-залі готелю «Франція». На ньому були присутні всі охочі мешканці Вінниці, і в першу чергу представники патріотичних середовищ. Зокрема, політичної партії «Національний корпус» і громадської організації «Національні дружини».  
Юрій Михальчишин прочитав лекцію на тему «Український націоналізм: 100 років вірності і боротьби». У ній розкрив зв’язок українського національного руху як основної рушійної сили державотворення (від його класичних початків до сьогодення). І основної сили, яка протистоїть російській агресії, як сторіччя тому, так і зараз.
– В центрі національного визвольного руху – ідеологія українського визвольного націоналізму. На превеликий жаль, вона за останні роки стала об’єктом багатьох рейдерських атак. Частина «порядку денного» націоналістів була присвоєна людьми відверто чужих поглядів, які є ворожими українській національній справі. А втрачений у останні п’ять років час говорить про те, що треба повертатися до джерел, повертати ідеологічну спадщину, яка нам належить. І український націоналізм має по праву вийти на лідируючі позиції у протистоянні як зовнішньому ворогу (Росії), так і внутрішньому (олігархічна проросійська реакція всередині країни), – наголошує Юрій Михальчишин.   
– Пане Юрію, Ви маєте відношення до політичної партії «Національний корпус» і організації «Національні дружини»?
– Я – безпартійний із вересня 2014 року. Як державний службовець, який працював у Службі безпеки України, припинив членство у політичних партіях (до цього входив до ВО «Свобода») і не відновлював його з того часу. Але допомагаю всіма можливими силами національно-патріотичним організаціям України.
– Під час нещодавнього візиту Президента України Петра Порошенка до Вінниці виникли сутички «Національних дружин» із поліцією. Як можете це прокоментувати?
– Як людина, яка мала стосунок до органів Державної безпеки, я надаю перевагу ситуаціям, коли відсутні конфлікти із правоохоронними органами, і дії відбуваються у правовому полі. Але, як громадянин України і учасник російсько-української війни, вважаю, що акції протесту проти кричущих фактів розкрадань в «Укроборонпромі» були здоровою реакцією тверезої частини українського суспільства. Те, що вони відбулися і у Вінниці підтверджує, що місто над Бугом не випало із загальної картини.
– Розкажіть, які прошарки суспільства переважно входять до «Національних дружин»?
– «Національні дружини» – громадська організація. Вона об’єднує в першу чергу колишніх фронтовиків, активну молодь, спортсменів і всіх небайдужих українців, які прагнуть боротися за здоровий та правильний спосіб життя. Бо вони чітко відчувають безпорадність нинішньої державної молодіжної політики. Також «Національні дружини» заповнюють собою вакуум, який створений через свавілля правоохоронної системи, відсутність адекватного правосуддя.
– До якої межі можуть дійти «Національні дружини» у відстоюванні прав громадян?
– До межі, визначеної у Конституції України. Йдеться про захист конституційного ладу всіма передбаченими в Основному законі засобами. В 5-й статті Конституції України говориться про те, що джерелом влади і носієм суверенітету є український народ. Ось на його захист і спрямована діяльність «Національних дружин».
– Як будуть задіяні «Національний корпус» і «Національні дружини» під час наступних етапів виборів?
– Ми маємо оцінити адекватно політичну ситуацію, яка на той час складеться в країні. З одного боку, проводитимемо класичну агітаційну компанію у межах політичних традицій. З іншого боку, небезпека російського реваншу є дуже актуальною. Тому доведеться задіювати різні методи спротиву, які є в багатому історичному українському арсеналі. Починаючи від національно-визвольної боротьби Богдана Хмельницького і закінчуючи подіями Революції Гідності 2013-2014 років.             
– Нині націоналістичні сили не представлені у Верховній Раді України. Чи є шанс туди потрапити на наступних виборах, адже соціологія цього не підтверджує?
– Криза у політичній ситуації в зв’язку із останніми подіями передвиборчої президентської компанії вказує на те, що все штучне, несправжнє, бутафорське буде відсіюватися. І псевдопатріотична риторика поступатиметься конкретним справам, що є сенсом нашої ідеології. Інша її назва – чинний націоналізм.
Тому, безумовно, в цьому році з’явиться дуже багато роботи для націоналістів. Вони заявлять про себе не словом, а ділом. І. думаю, що до кінця 2019 року в українському парламенті буде адекватно представлена національна ідея.  

Довідка
Юрій Михальчишин народився 14 листопада 1982 року у Львові. Політичний діяч, народний депутат України VII скликання (2012–2014), кандидат на посаду міського голови м. Львова на виборах 2010 року. Член ВО «Свобода» до вересня 2014 року, був заступником голови Львівської обласної організації ВО «Свобода» з питань політичної освіти. Кандидат політичних наук (2009 р.), радник голови СБУ (2014-2016 роки).


Переглядів: 240
Ім`я *:
Email *:
Код *: