Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 17 » Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування за підтримки Бориса Максимчука
11:07
Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування за підтримки Бориса Максимчука

Вихідними, 15-16 вересня, у Вінниці провели Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Vinnway-2018». У них взяли участь близько 200 спортсменів із 10 областей України. Перегони пройшли за підтримки обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, обласної федерації спортивного орієнтування, спортклубу «Максимус» (керівник  - Борис Максимчук) та інших партнерів.       
– Ми приємно здивовані великою кількістю учасників. Для першого чемпіонату – це чудово. Взагалі у останні роки молодь дуже активно почала займатися спортивним орієнтуванням. Гурток з цього виду у нашому центрі веде майстер спорту України Людмила Яременко. Її вихованці досягають значних успіхів. Недарма у останні роки на чемпіонатах країни ми посідаємо перші чи другі загальнокомандні місця,– каже директор обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій Лідія Юхнович
Змагання у перший день проходили в лісовому масиві Сабарова. На другий – в центрі міста, а фініш був біля школи № 4. Контрольні пункти розташовували між домами та на невеличких майданчиках на території від вулиці Гоголя до міської ради.
Головний організатор турніру Людмила Яременко проводила нагородження разом зі своїм провідним вихованцем Тарасом Рачуком і Лідією Юхнович. Медалі та подарунки отримували кращі у багатьох вікових категоріях – від малюків до спортсменів пенсійного віку.   
Командного заліку не було. В особистому заліку чемпіонами стали багато вінничан. Це, приміром, Олександр Кучерук (вікова категорія Ч-16), Владислав Жуковський (Ч-10), Катерина Дрелінська (Ж-14), Дар’я Любомирська (опен), Сергій Зеленський (ветерани Ч-55), Олександр Марчук (еліта).     
Серед наших переможців є й справжні зірки спортивного орієнтування. Приміром, в «еліті» чемпіоном став 32-річний вінничанин Олександр Марчук, неодноразовий чемпіон Європи та світу.
– Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування провели у Вінниці вперше за багато років. Сильні суперники у мене були, але вдалося їх випередити, – каже Олександр Марчук. – Мені складніше фізично було бігти у Сабарові. Тому що я виступав одразу після іншого змагання і відчував втому.

Переглядів: 311
Ім`я *:
Email *:
Код *: