Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 12 » Наймолодша шахістка перемогла зі стовідсотковим результатом
09:43
Наймолодша шахістка перемогла зі стовідсотковим результатом

З 8 по 10 лютого у Вінниці провели чемпіонат області серед шахових вундеркіндів. На базі МДЮСШ № 6 змагалися діти до восьми і до десяти років, повідомляє Vlasno.info.
На старт вийшли понад 70 юних спортсменів, які представляли Вінницю, Жмеринку, Калинівку та інші населенні пункти нашого регіону. Це були дійсно найсильніші учасники, адже за підсумками змагання розігрувалися путівки на чемпіонати України.
В турнірі серед дівчат до восьми років фавориткою вважалася чинна чемпіонка міста і області Катерина Баніна. Шестирічна дівчинка досить легко «розправилася» з усіма суперницями, показавши стовідсотковий результат – 7 очок із 7 можливих!
Разом із Катериною трійку кращих склали Марія Грінь і жмеринчанка Аліна Мороз, які набрали по 5 очок.  
– Я займаюся шахами із трьох років! Подобається перемагати різних суперників. Я не лише ходжу на тренування, але й займаюся вдома. Рішаю шахові задачки. Подобається дивитися відеоуроки гросмейстера Шипова, – розповіла Катруся Баніна. – Але шахи – це ще не все моє життя. Також я займаюся музикою.
В турнірі серед хлопчиків до восьми років боротьба за золото розгорнулася між чемпіоном Вінниці Аріелєм Швайгером і срібним призером Миколою Бубело. Цього разу вони зробили рокіровку, тобто помінялися місцями в підсумковій турнірній таблиці.
Микола показав чудовий результат – 8,5 очки із 9 можливих, а Аріель відстав лише на пів-очки. Бронзу виборов Назар Голуб (6 очок).
В заліку серед дівчаток до 10 років всі сім партій виграла Анна Копистиринська. Вона раніше була не лише чемпіонкою області, але й призеркою на всеукраїнському рівні.
На очко відстала її головна конкурентка Світлана Саблук. Також до призової трійки увійшла Анастасія Кравченко (4 очки).
Змагання серед хлопчиків до десяти років виявилося наймасовішим. Чемпіон міста Ілля Волос «не побачив» своїх суперників – набрав 9 очок із 9 можливих.
– Я не дуже очікував, що виграю всі партії. Хоча й планував вперше виграти золоту медаль обласної першості. Вже двічі виступав на чемпіонатах України, але поки не дотягував до п’єдесталу, – каже Ілля Волос.
Хлопчик мріє стати призером чемпіонату країни, а потім і всього світу!
– Для цього багато часу присвячую шахам. Зокрема, самостійно вивчаю дебюти, ендшпілі і стратегічні прийоми. Чотири рази на тиждень відвідую тренування, – додає Ілля Волос.
Срібну нагороду здобув один із фаворитів Ілля Сукач, який відстав від чемпіона на очко. А бронзову – Андрій Бутивський 96 очок), для якого ця медаль стала першою на змаганнях обласного рівня.
– Я вирішив тисячі шахових задач та виконав багато іншої домашньої теоретичної і практичної роботи. Це й дало мені можливість останнім часом підвищити спортивний розряд і результати, – поділився Андрій Бутивський.
Нагородження провів старший тренер Вінницької МДЮСШ № 6, міжнародний майстер Володимир Вусатюк. Він зазначив, що чемпіони і призери  області серед дітей до десяти років гратимуть на початку травня на чемпіонаті України в Миколаєві,  а до восьми років – на початку травня на чемпіонаті України в Одесі.     
        


Переглядів: 306
Ім`я *:
Email *:
Код *: