Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 14 » ІСТОРИЧНИЙ ТРОФЕЙ ДЛЯ НЕМИРІВЩИНИ!
20:56
ІСТОРИЧНИЙ ТРОФЕЙ ДЛЯ НЕМИРІВЩИНИ!

Олег ФЕДЧЕНКО (strastnik@ukr.net)

"Вболівальник" за 13.06.2018
КУБОК ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ – 2017/2018.
ФІНАЛ.

6 червня. Козятин. “Локомотив”. 17:00. 500 глядачів.
Арбітр матчу: П.Кисельов (Жмеринка). Асистенти: Р.Кобялко, І.Маковей.
Резервний арбітр: О.Сидорук (всі Вінниця). Делегат ОФФ: Я.Деревяний (Жмеринка). Спостерігач матчу: О.Шаповалов (Вінниця).
“АГРО-АСТРА”(РАЧКИ) - “ФАКЕЛ”(ЛИПОВЕЦЬ) – 2:2 п.п. 4:2
КРАЩІ ГРАВЦІ:
ВАЛЕНТИН ВИШТАЛЮК – ОЛЕКСІЙ ПИВОВАР.
Голи: Олександр СЕСТРЕНСЬКИЙ, 25, з пенальті, Микола ПАСТУШЕНКО, 66 - Олексій ПИВОВАР, 15, з пенальті, Вадим ЧЕРНЕГА, 68.
Післяматчеві пенальті: В.Чернега – 0:0 (вище воріт), М.Муцький – 1:0, С.Коломієць – 1:1, Нгаха Колінс – 2:1, В.Дворовенко – 2:1 (вище воріт), В.Когут – 3:1, В.Новаківський – 3:2, С.Барчук – 4:2!

Попередження: Турчик, 14, Перков, 70, Муцький, 106 – В.Омельченко, 35, Щербань, 61, Новаківський, 67, Дворовенко, 74, Білокур, 105.
Вилучений: В.Омельченко, 104.

Рачки: Турчик – Подорожний, Вишталюк (К) (О.Савчук, 97), Когут, Сестренський (Муцький, 81), Нгаха Колінс, Олексій Максименко, Брацлавський (Віхренко, 36, Сергій Барчук, 120), Олександр Барчук (Артем Козаченко, 113), Пастушенко, Перков.
Запасні: Гурін, Сергій Мазур.
Президент: Костянтин КОСЕНКО.
Начальник клубу: Олександр ЯХНО.
Тренери: Олег ШУМОВИЦЬКИЙ, Валерій КОЗАЧЕНКО.

Липовець: Карабін – Вадим Чернега, Драган, Бондаренко (Коломієць, 46), Дворовенко, Вячеслав Омельченко (К), Щербань (Красносельський, 87), Новаківський, Білокур (Леськов, 106), Пивовар, Вовк.
Запасні: Ткаченко, Столярик, Голуб, Романов.
Президент: Олександр ЧИГРИН.
Начальник клубу: Микола ЛЮБЧЕНКО.
Головний тренер: Петро АНІСІМ.

Фінальний матч Кубку Вінницької області став прикрасою футбольного життя Вінничини та подарував вболівальникам футболу справжнє свято.
Феєричні 120 хвилин та серія після матчевих пенальті (!) - чого кращого можна було чекати від фіналу між “Факелом” та “Агро-Астрою”!
Звичайно, фаворитом був колектив з Липовцю, який гідно в цьому році представляв Вінничину на Всеукраїнському рівні. Чого варте 3-тє місце у Чемпіонаті України серед аматорів! А ось 3-тє місце у Чемпіонаті Вінницької області – це справжній провал колективу, який боровся за золоті нагороди. Тому виграш фіналу Кубку області став би для “Факелу” такою собі сатисфакцією. Але футбольний Бог був на іншій стороні...
Цікаво, що з 2008 року, коли “Авангард” (Сутиски) другий рік поспіль здобув Кубок Вінницької області, - переможцями ставали лише нові колективи. “Факел” мав перервати цю традицію, адже являвся чинним володарем Кубку, - в 2017-му у Вінниці на “Олімпі” Липовчани здолали “Світанок-Агросвіт” – 3:0. Для колективу з Немирівщини, який лише три роки виступає у Першості та в Чемпіонаті Вінницької області фінал був першим в історії.
“Агро-Астра” підійшла до нього в оптимальній формі без втрат гравців, а наставники команди Олег Шумовицький та Валерій Козаченко знайшли оптимальну модель гри проти “Факелу”.
А ось у “Факела”, який неділю тому розтрощив Чемпіонів області “Світанок-Агросвіт” (3:0), не все було так гладко. Головною втратою стала відсутність у складі Липовця Сергія Малки, який отримав дискваліфікацію перед фінальною грою. Також відчувалась відсутність півзахисника Євгена Валько.
Між собою колективи двічі зіграли внічию – 2:2 у Липовці і 1:1 в Немирові.

Фінал розпочався без розвідки. “Факел” заволодів ігровою та територіальною ініціативою на полі та вів націлені атаки на ворота гостей. Тиск команди Петра Анісіма приніс свої плоди вже на 13-й хвилині: Віктор Новаківський вискочив на побачення з Турчиком, але воротар ціною фолу останньої надії збив гравця “Факелу”. Пенальті та жовта картка кіперу – та впевнений удар з точки Олексія Пивовара – 0:1!
Наступні кілька хвилин стали критичними для “Агро-Астри”, адже Липовчани відчули запах крові та пішли реалізовувати свою ігрову та психологічну перевагу. Але «Агро-Астра» відбилась і поступово запал “Факела” розтанув. А номінальні господарі фіналу вловивши цю мить перехопили ініціативу. «Агро-Астра» зуміла швидко відігратися: Віталій Бондаренко штовхнув у карному майданчику швидкого Миколу Пастушенко, а Олександр Сестренський реалізував пенальті у відповідь – 1:1!
“Агро-Астра” повірила у себе та заволоділа ініціативою. Раз пораз у воріт “Факелу” почали виникати напівмоменти, а Олександр Барчук та Микола Пастушенко створювали постійну напругу біля воріт Івана Карабіна. Але кутові, які в великій кількості подавали гравці “Агро-Астри” не були небезпечними для Андрія Драгана та компанії.
Вячеслав Омельченко в центрі поля лише за допомогою фолів міг зупинити швидких гравців суперника, програючи “війну” за центральний плацдарм Нгага Колінсу та компанії.

“ААК” “Факел”
8 удари 11
6 удари в площину 4
7 кутові 3
3 офсайди 2
5 гольові моменти 3

Другий тайм розпочався за повної переваги “Агро-Астри”. Колектив з села Рачки, Немирівського району, чудово використав свою перевагу на 61-й хвилині – Ярослав Перков віддав у карний майданчик пас на Пастушенка, а Микола першим дотиком послав мяч у кут воріт “Факелу” – 2:1!
Цей гол просто «розізлив» колектив з Липовцю, який не просто оговтався, а одразу ж зрівняв рахунок. Масована атака Липовцю закінчилася ударом з-за меж штрафної Вадима Чернеги, який правою ногою по неймовірній траєкторії, як в кращі часи Девіда Бекхема, послав мяч під поперечину воріт “ААК” – 2:2!
Здавалося, що на цьому гольова феєрія не закінчиться, але градус поєдинку почав згасати, адже ніхто більше не хотів помилятися. В основний час все ж близькими до успіху були гравці з Немирівщини, але Олександр Барчук вийшовши на побачення з кіпером “Факелу” трохи перемудрив і втратив нагоду.

Перша додаткова 15-хвилинка фіналу пройшла у рівній боротьбі, хоча гострішими були підопічні Олега Шумовицького, а ось самий гарний момент, після подачі з кутового, втратив на 95-й хвилині Вадим Чернега пославши мяч вище воріт (невже це репетиція пенальті?)! А на 101-й хвилині не витримали нерви у Вячеслава Омельченка, який отримав другу жовту картку та залишив команду у меншості.
На початку другого овертайму “Агро-Астра” мала використовувати більшість – Олександр Барчук втік з центрального колу до воріт “Факелу” і майстерно перекинув Івана Карабіна – але “Факел” врятувала від голу поперечина! Після цього моменту про перевагу “ААК” можна було забути, адже “Факел” вдесятьох затис суперника і намагався витиснути з переваги максимум. Але надалі суперники не помилялись і дійшли до футбольної лотереї.
Перший пенальті став визначальним у всій серії! Вадим Чернега могутнім ударом запустив круглого високо в небеса! Чим занепокоїв пенальтистів “Факелу”. Потім кільканадцять секунд тривала пауза у лавах “Факелу”, адже ніхто не хотів виконувати третій удар колективу, - а потім до мячу підійшов Владислав Дворовенко та запустив кулю над воротами! Такою форою гравці “Агро-Астри” не могли не скористатись, реалізувавши всі свої удари, а четверта спроба з точки Сергія Барчука стала вирішальною та принесла для клубу з Немирівщини перший історичний успіх!

Організатори фінального поєдинку дякують директору стадіону «Локомотив» Сергію Стецюку за чудову підготовку футбольного поля до фінального поєдинку Кубку Вінницької області.
Також вони висловлюють слова подяки тренеру дитячої команди «Козятинські Леви» – Руслану Гуменюку та його вихованцям.
Федерація футболу Вінницької області дякую за прекрасну організацію фіналу в Козятині члену спілки спортивних журналістів України - Володимиру Сімачову!

Олег Шумовицький (тренер ФК “Агро-Астра”):
- Приєднався до тренувального процесу “Агро-Астри” восени 2017-го. Команда стала цього року дуже молодою, адже в колектив влилися гравці 1995-1996 року народження.
“Агро-Астра” нині – це сплав молоді та досвіду. Досвідчені Валентин Вишталюк, Нгаха Колінс, Сергій Барчук, Олександр Барчук + група молодих футболістів. Великим досвідом для них була участь в Чемпіонаті України серед аматорів.
Фінальна гра для нас була останній шансом виграти щось у сезоні. Ми не боялись суперника, хоча повага до нього у гравців була відчутна – адже проти нас грали хороші добротні футболісти – хороший тренер Петро Анісім.
Вивчивши гру «Факелу» протягом сезону у нас був лише один варіант переграти грізного суперника – переграти його за рахунок кращої фізичної підготовки.
Після 15-20 хвилин зрозуміли, що можна грати, перехопили ініціативу та опустили мяч на землю і зрівняли рахунок. Потім вели у рахунку, - чудовий гол забив Микола Пастушенко. Разом з молоддю супергру продемонстрували ветерани клубу - Нгаха Колінс та Валентин Вишталюк та й молоді гравці, які вийшли на заміну внесли свій вклад в перемогу. Ми були свіжіше суперника, який провів важкий сезон у Чемпіонаті України серед КФК.
Від себе особисто хочеться побажати нашій обласній федерації в наступних роках робити фінальні матчі у Вінниці. У наш час всі намагались вийти у фінал, щоб грати вирішальний поєдинок на «Локомотиві», впевнений щоб у Вінниці на фінал прийшли б біля 1000 вболівальників.
Щодо планів, то ми намагатимемося боротися в наступному сезоні за найвищі нагороди Чемпіонату області. Будемо створити конкуренцію і найкращим аматорським колективам у Кубку та Чемпіонаті КФК, а першим завданням для команди – є виграш Суперкубку Вінницької області.

Валерій Козаченко (тренер ФК “Агро-Астра”):
- Хочеться відмітити роботу всіх і гравців і тренерів і зусилля президента Костянтина Косенка та начальника клубу Олександра Яхно, які повністю підняли на новиц рівень футбол Немирівщини.
«Факел» був фаворитом - одна із кращих команд Вінницької області і як показали виступи у Чемпіонаті України серед КФК і в Україні.
Можливо добре, що ми швидко пропустили гол та не стушувалися, а перехопили ініціативу і зуміли не тільки відігратися, але й вигравали і могли не доводити гру до пенальті. Адже у нас було більше моментів як в грі так і в додатковий час.
На шляху до фіналу сама важка гра була вдома з “Володимиром”. В Тиврові ми перемогли 3:2, а ось дома програвали вдесятьох - 2:3, але на останній хвилині відігралися та вийшли у півфінал Кубку.
Команда в нас молода є і багато досвідчених гравців.
Слід відмітити безперечного лідеру колективу капітана – Валентина Вишталюка: в такому віці він грає просто неймовірно, адже нападники в суперника молоді та талановиті, але він їм і нічому не поступається! Та як людина і як гравець – він дає приклад молодому поколінню. Таких футболістів нині у Вінницькій області дуже мало.
Завдання в наступному сезоні – потрапити у трійку кращих.
Звичайно потрібно підсилювати кілька позицій на полі. «Агро-Астрі» потрібні гравець у центральній зоні та нападник.
Моя робота в «Агро-Астрі» принесла успіх вперше за три роки. Дуже дякуємо Вболівальникам, адже багато з них завжди з командою та приїжджають на всі матчі колективу.
Ця перемога у фіналі для них!

Валентин Вишталюк (капітан ФК “Агро-Астра”):
- Перемога у фіналі стала гарним подарунком нашому керівництву, адже і Костянтин Косенко і Олександр Яхно всі ці роки лише думали про футбол.
- Три роки разом з командою “Агро-Астра” йшов до здобуття цього трофею. Розпочали ми з Першості Вінницької області. Останніх два роки грали у вищій лізі.
Три роки назад “Агро-Астра” була другою, лише зараз колектив став більш професійним. Ми оновилися, завдяки гравцям 1995/96 років народження. У футболі виживає найсильніший, але молодь все одно не може обійтися без досвіду. Таким для нас стали матчі у Кубку України серед аматорів. Якщо правильно відноситися до футболу, та постійно працювати над собою, то рано чи пізно прийде результат!
У фіналі наші гравці почули свою силу та продемонстрували найкращі якості в грі з сильним суперником, якого до фіналу вже вважали переможцем. “Факел” команда більш майстерна, але наша молодь не розгубились, - було видно як очі горіли у наших гравці на протязі 120-ти хвилин і ми ні в чому не поступались супернику.
Футбольну лотерею ніхто не любить але вона стала для нас фартовою та переможною, підвівши межу сезону 2017/2018.

Микола Пастушенко (гравець ФК “Агро-Астра”):
- Перші хвилини фінал був за “Факелом”, але потім все змінилося, ми заволоділи м’ячем та повели свою гру.
- Коли забивав другий гол, після передачі партнера в голові мав думку одразу бити і зумів вразити ворота потрапивши в кут.
Перший раз здобув обласний трофей, причому радує те, що здобув його в боротьбі з грізним суперником.
Гра була рівна, ми ні в чому не поступалися «Факелу», а моментами переважали. Все ж суперник на закінченні сезону трохи втомився. За рахунок швидкості та грамотних тактичних дій зуміли здолати “Факел”. Після такої гучної перемоги у “Агро-Астра” в наступному сезоні стоїть завдання завоювати звання чемпіонів Вінницької області!

Сергій Барчук (гравець ФК “Агро-Астра”):
- Це вже шостий здобутий мною у області Кубок Вінничини, але він самий пам’ятний для мене!
Емоції після перемоги нікуди не зникли, завжди приємно вигравати такі трофеї!
Завдяки хорошому колективу, який нині зібраний у «Агро-Астрі» просто неймовірним було бажання футболістів, і якщо ми з Валентином Вишталюком вигравали Кубок раніше, то для молодих це була мрія і їх не потрібно було налаштовувати на гру.
Побажав би своїм партнерам спортивного здоровя, наснаги, залишатися людьми, як на полі так і поза ним та працювати над собою, щоб в майбутньому досягти футбольних вершин.

ВОЛОДАРІ КУБКУ
ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
(1992-2018)

1992/93 “ІНТЕГРАЛ” (ВІННИЦЯ)
1993/94 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
1994/95 “ХІМІК” (ВІННИЦЯ)
1995/96 “КОЛОС” (КОМСОМОЛЬСЬКЕ)
1996/97 “ФОРТУНА” (ШАРГОРОД)
1997/98 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
1998/99 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
1999/00 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
2000/01 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
2001/02 “ПОДІЛЛЯ” (КИРНАСІВКА)
2002/03 ФК “ВІННИЦЯ-2” (ВІННИЦЯ)
2003/04 “ПОДІЛЛЯ М.Л.” (ТУЛЬЧИН)
2004/05 “ПОДІЛЛЯ - ЛІС” (КИРНАСІВКА)
2005/06 “ГОРИЗОНТ” (КОЗЯТИН)
2006/07 “АВАНГАРД” (СУТИСКИ)
2007/08 “АВАНГАРД” (СУТИСКИ)
2008/09 ФК “ТУЛЬЧИН” (ТУЛЬЧИН)
2009/10 ФК “МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ-ЛЮКС”
2010/11 “ТИРАС” (ЯМПІЛЬ)
2011/12 “СОКІЛ” (ГАЙСИН)
2012/13 ФК “ВІННИЦЯ” (ВІННИЦЯ)
2013/14 “ШЛЯХОВИК” (ПОГРЕБИЩЕ)
2014/15 “15 ГРОМАДА” (РУДАНСЬКЕ)
2015/16 ФК “ВІННИЦЯ” (ВІННИЦЯ)
2016/17 “ФАКЕЛ” (ЛИПОВЕЦЬ)
2017/18 “АГРО-АСТРА” (РАЧКИ)

Переглядів: 383
Ім`я *:
Email *:
Код *: