Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 16 » Двоє вінницьких футзалістів стартують на ДіаЄвро за підтримки Олега Тарлецького і Вадима Кудіярова
11:24
Двоє вінницьких футзалістів стартують на ДіаЄвро за підтримки Олега Тарлецького і Вадима Кудіярова

В 2012 році в Україні започаткували чемпіонат Європи з футзалу серед людей із цукровим діабетом «ДіаЄвро». Це був соціальний проект, пов'язаний із проведенням континентальних змагань з футболу в нашій країні та Польщі. ДіаЄвро ініціювали саме у Вінниці. Основними рушіями новації були головний ендокринолог нашої області Пилип Прудіус і голова Української діабетичної федерації Валентина Очеретенко. Ідею підтримала й Міжнародна діабетична федерація.    
Новинка знайшла прихильників у багатьох країнах. І тепер ці змагання відбуваються щорічно. Регулярно розширюється географія і кількість збірних-учасниць. На ДіаЄвро допускаються й навіть сильні команди з інших континентів.
З 21 по 29 липня у столиці Словаччини Братиславі пройде ДіаЄвро-2018. В ньому візьмуть участь 18 команд, серед яких й Україна. До нашої національної команди  увійшли десять футболістів з різних регіонів: Житомирської, Київської, Вінницької і Одеської областей. Очолює колектив тренер із Чернігова. Вінничан – двоє. Це Олексій Затравкін і Дмитро Керницький. Їх відібрали за підсумками зборів, які проходили у Чернігові.
– Я граю за діабетичну збірну України вже протягом семи років. Спочатку вона переважно створювалася із вінницьких хлопців, їх було близько десятка. З часом, після приходу нових тренерів, кращих гравців почали збирати зі всіх регіонів України, – розповів Олексій Затравкін.  
Поїздка вінницьких футболістів на чемпіонат Європи серед спортсменів з діабетом відбудеться завдяки підтримці громадського діяча Олега Тарлецького і голови обласного осередку «Батьківщина молода» Вадима Кудіярова.   
– Ми посприяли вінницьким футзалістам, адже виступи української збірної на ДіаЄвро не підтримують ані держава, ані органи місцевого самоврядування. Лише допомагають громадські організації. Для того, щоб якісно підготуватися до європейських змагань і дістатися Словаччини, нашим спортсменам була потрібна підтримка, – каже Вадим Кудіяров. – З кожним роком зростає рівень ДіаЄвро. Тому й збірна України ретельно до нього готується, проводить попередні відбірні та підготовчі збори. Приємно, що серед членів національної команди є й наші земляки.

Переглядів: 356
Ім`я *:
Email *:
Код *: