Наші новини

07.01.2023 Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці


29.12.2022 ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Троє вихованок клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України


22.12.2022 У Вінниці вшанували найкращих спортсменів і тренерів за підсумками 2022 року


20.12.2022 На спортивному святі для вимушених переселенців Святий Миколай пограв у шахи і баскетбол


20.12.2022 «Маяк» вдесяте виграв відкритий хокейний чемпіонат Вінниці


17.12.2022 Новий керманич важкої атлетики Вінниччини Олександр Кошелєв отримав відзнаку від керівництва Всеукраїнської федерації


05.12.2022 А.Павелко - майже неможливо. А.Шевченко - 50 на 50?...


28.11.2022 Вінничани здобули вісім бронзових медалей на чемпіонаті України з фрі-файту


27.11.2022 Гімнастки вінницького клубу «Еlite» здобули 25 нагород на відкритому Кубку Молдови


26.11.2022 Стартують чемпіонат та Кубок області з футзалу серед аматорських команд



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 10

Десятиріччями у Вінницькому державному педагогічному університеті готували лише вчителів правознавства. З нового навчального року там, вперше в історії вишу, можна буде отримати й фах юриста. Про це повідомив завідуючий кафедрою правознавства ВДПУ Олександр Яременко.
– 30 років ми готували вчителів правознавства (як друга спеціальність). При цьому робили акцент на методиці викладання. Тепер з вересня навчатимемо водночас й «чистих» юристів, тобто готуватимемо фахівців для роботи в сфері юриспруденції. Тиждень тому отримали на це відповідну ліцензію, – сказав Олександр Яременко.
Кафедру правознавства ВДПУ нещодавно підсилили три кандидати юридичних наук. Всі фахівці – з вищою юридичною освітою та чималим досвідом. На кафедрі діє лабораторія інформаційно-правових проблем, гурток кібербезпеки тощо. Тому у ВДПУ не бояться конкуренції з аграрним університетом, торговельно-економічним інститутом та іншими місцевими вишами, де вже давно готують юристів.    

     

Перегляди 293 | Дата: 10.01.2018

До Дня Соборності України громадські організації «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» проводять ІV міжнародний флешмоб «UnitedUkraine». Учасником флешмобу може стати кожен, хто підтримує Україну, прагне її єдності та припинення військової агресії з боку Росії. Акція триватиме до 21 січня.
Цього року мета флешмобу – сфокусувати увагу світової спільноти на Україні, на тому, що тут вже 4 роки йде війна, гинуть люди, але українська нація є незламною та єдиною, і гідно протистоїть окупанту.
У 2017 році у флешмобі взяли участь понад 12 тисяч учасників із 63 країн світу та 214 населених пунктів в Україні. До флешмобу долучились губернатор штату Огайо Джон Кейсік, депутати Європарламенту Коразза Більдт та Валентінас Мазуроніс, конгрессвумен США Мерсі Каптур, Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, депутат Національних Зборів Угорщини Ярослава Хортяні, народні депутати України, губернатори та голови обласних рад, міські голови Сум, Маріуполя, Черкас та Луцька, посли України в Польщі, Португалії, Аргентині, Нігерії, Ірані, Йордані, Китаї, Кенії, Пакистані, Бельгії, Словенії та інших країн.
Організатори очікують, що цього року флешмоб набуде ще більших масштабів та зможе об’єднати прихильників України по всьому світу.
– Вінничани вже почали долучатися до флешмобу «UnitedUkraine». Це акція світового рівня, в якій беруть мешканці різних континентів. Зараз в Україні тривають бойові дії. ... Читати далі »

Перегляди 273 | Дата: 10.01.2018